27 Şubat 2011 08:19

Şavşat'ta HES'lere geçit yok!

Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu, Şavşat Kültür, Turizm, Dayanışma Derneği ve Şavşat köy derneklerinin birlikte düzenlediği "HES'lere Karşı Dayanışma ve Halk Şenliği İstanbul Sefaköy Akdeniz düğün salonunda gerçekleştirildi.Etkinliğin yapılış amacını anlatan Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu'ndan

Şavşat'ta HES'lere geçit yok!
Paylaş

Etkinliğin yapılış amacını anlatan Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu'ndan Ali Merdan, “Son günlerde bölgede ÇED raporunun onaylanmasıyla birlikte Artvin Şavşat halkının yoğun olarak yaşadığı Sefaköy bölgesinde geliri HES karşıtı mücadelede kullanılmak üzere bu bilgilendirme ve dayanışma gecesini düzenledik” dedi. HES'lere tamamen karşı olduklarını söyleyen Merdan, lisans sözleşmeleri iptal edilene kadar mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti. Bu sorunun sadece Şavşat'ta yaşanmadığına dikkat çeken Merdan, “Ülkenin her yanında mücadele eden çevre platformları ile dayanışma halindeyiz. Ülke genelinde bir direnişi örgütlemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Beyza Üstün ise "Suyumuzu paketleyip bizlere şişe ile sattıklarında olayın ciddiyetini anlayamadık, umursamadık hiçbirimiz” dedi. Bu şirketlerin şimdi su havzalarında projeler yaptığını anlatan Üstün, Çevre ve Orman Bakanlığının suyu 49 yıllığına şirketlere sattığını ve satmaya da divam ettiğini belirtti. “Daha inşaat anında yüzyıllık ağaçlar kesiliyor, dere yatakları tahrip ediliyor. Suyu doğal yolculuğundan koparıp kanalların içine hapsediyorlar” diyerek sözlerini sürdüren Üstün, “Söylenen yalanlara göre dışa bağımlılığımızı önleyeceklermiş. şirketlere bağımlı olacağız. Bütün yaşam yok olacak. Bu yüzden havzalarımıza sokmuyoruz bir çok yerde ve sokmayacağız" dedi.

Gecede ayrıca halkoyunları ekibi ve birçok sanatçının yanı sıra Yasemin Göksu da türküleriyle yer aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksek yargı akraba doldu!

SONRAKİ HABER

İHD 25. yılını kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...