25 Kasım 2014 09:22

EMEP'ten Danone işçilerine destek ziyareti

Emek Partisi ve Emek Gençliği, direnişteki Danone işçilerini ziyaret ederek, işçilerin iş girişi ve çıkışında yaptıkları eylemlere destek verdi.

Paylaş

Emek Partisi ve Emek Gençliği, direnişteki Danone işçilerini ziyaret ederek, işçilerin iş girişi ve çıkışında yaptıkları eylemlere destek verdi.

Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası’ndan istifa ederek DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası’nda örgütlenen Danone işçileri, yaptıkları eylemlerle patronu toplusözleşme masasına çağırıyor. Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri, yaklaşık bir aydır fabrika önünde eylem yapan işçilerle buluştu.

EMEP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aytekin Bulut, Danone patronunun da, işçileri yarı yolda bırakan Tek Gıda-İş’in de, “Gıda İş’in baraj sorunu var”, “Çoğunluğu sağlayın öyle gelin” diyerek, yasaların arkasına sığındığını belirtti. Bulut, “Evet yasalar onlardan yana… Çünkü yasaları onlar yapıyor. Meclisteki 550 milletvekili içinde bir tane olsun işçi var mı? Yok! Bu durumda bu meclisten bizim çıkarımıza yasa çıkar mı? Çıkmaz! O zaman, ya örgütlenip güçlü olacağız ve onların tepesine binip bizim taleplerimize uygun yasaları çıkartacağız… Siyaseti, bu bir avuç siyaset esnafına bırakır, bunlardan medet umarsak, olmaz” diye konuştu.

Gösterdikleri dayanışma için EMEP’e teşekkür eden Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Cengiz Atlı ve Danone işçileri de eylemlerini patronu masaya oturtana kadar sürdüreceklerini söyledi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron temizlik işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Midibüs kamyona çarptı: 20 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...