23 Kasım 2014 04:22

Trafodaki kediyi kovun gitsin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dünya Tuvalet Günü kutlamaları kapsamında İstanbul halkının Anadolu yakası kısmına büyük bir müjde verdi. Tuvalet Günü kutlamalarını oldukça ciddiye alan büyyük belediye, 3 gün 3 geceden de fazla sürecek susuzluk günleri ilan etti.

Paylaş

Özge KURU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dünya Tuvalet Günü kutlamaları kapsamında İstanbul halkının Anadolu yakası kısmına büyük bir müjde verdi. Tuvalet Günü kutlamalarını oldukça ciddiye alan büyyük belediye, 3 gün 3 geceden de fazla sürecek susuzluk günleri ilan etti. Tam da BM bu günle ilgili dev adımlar atarak “tabuları yıkmaktan” ve “hijyeni küresel kalkınmanın önceliklerinden saymaktan bahsedince” bizim büyyük belediye aldı feyzi tabi. Yoksa efendim ustalık döneminin koskoca YENİ TÜRKİYE’sinde 4 gün, 90 saat boyunca su kesintisine ihtiyaç olabileceğini gerçekten aklın hayalin aldı mı sayın okur? Kötü niyetlisin okur okuuurrrr. Mustafa Denizli’nin adres gösterdiği içimizdeki İrlandalı senmişsin işte, bulundu.

Zira gerçekten inanmış olamazsın kesinti olacağına. Çılgın ve dindar projelerin karşı konulamaz kombinasyonunun ve bunların akla zarar permütasyonlarının ülkesinde 4 günlük bir kesinti en başta dindar nesil projesine halel getirir. 5 namazın temizliği daha da vahimi boy abdesti var. Hayır kişi yıkamadan ağzını yüzünü yemek yiyemez, su içemez. Fotosentezle de 4 gün geçmez.

YİNE O KEDİ!

Hem kesinti gerçekse bile vardır bir sebebi. Son seçimlerde Ankara’da bir elektrik kesintisi yaşamıştık hatırlarsın. Normalin aksine hemen suçlusu bulunmuş, trafoya giren kedilerin başının altından çıktığı anlaşılmıştı. O vakit bazı kendini bilmezler “kedi lobisi” diye capslerle (fotoğraf altı komik yazı) eğlenmişlerdi. Onlar daha güle dursunlar. Lobi değil de ne? Ankara’da tam oylar sayılırken elektrikleri keseeenleeeer, bugün İstanbul’da Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisleri Trafo Merkezleri’ne giriyorlaaarrrr.    

O değilse kesin Deniz Seki yapmıştır. Bu memleketteki her şeyin vebali onun üzerinde değil mi artık? Uluslararası uyuşturucu pazarındaki kilit rolünü gün be gün büyüten Yeni Türkiye’de şarkıcı Deniz Seki hapse girmeseydi rahatlayabilir miydik? Silah dolu tırlar, para dolu kutular, kemik dolu mezarlar, yırtık lastiklerdeki kara, Seki’nin hapse girmesinin ardından akmayacak o suyla da yıkandı gitti bak… Olduk mu sana YENİ AK PAK TÜRKİYE!

KESİNTİSİZ KESİNTİ Mİ, KESİNTİLİ KESİNTİLİ Mİ?

Şimdi senin aklının içinde filler tepişiyor ama hiçbirinin kuyruğu birbirine değmiyor di mi sayın okur. 4 gün “kesintisiz kesinti” dediler sonra geri çekip “kesintili kesinti” kararı aldılar. Açıklamaya göre sosyal büyyük belediyecilik gereği tepkiler üzerine. Sen de soruyorsun tabi eğer o kesintisiz su kesintisi 4 gün mecbursa niye kararı geri aldılar yok eğer mecbur değilse neden en baştan insani koşullarda yapacaklarını açıklamadılar. Kesintili mi keselim kesintisiz mi keselim? Kırdan şehre mi keselim, şehirden kıra mı? İşte hep şeytan dürtüyor da ondan böyle konuşuyorsun. Bu durumu goygoy diye niteleyenler bile olmadı değil. Koskoca büyyük belediye goygoy mu yapar? Daha neler? Bence trafodaki kedi lobisinin elemanları deşifre oldu, ilgili yetkililer tarafından da süpürge sallamak, sopayla kovalamak suretiyle kovuldu… O yüzden de kesinti kararını kesintili hale getirdiler. Yaaaa…Daha daha naber?

Cumhur Başkanımız Amerika’yı kimin keşfettiği gibi büyük sorulara yeni açılımlar getirirken biz dünya tuvalet gününde susuzluktan bir gram dışkımızda mı boğulacaktık yoksa??? 10 milyon virüs, bir milyon bakteri, bin kadar parazit kisti ve 100 kadar parazit yumurtası varmış o bir gram dışkıda. Hem Ne yani bin bir projeden daha da çılgın Kanal İstanbul’da Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu açacak Fatih’in torunları 4 gün su mu veremeyecek İstanbul’a. Hatırla ey okur. Kanalın Marmara Denizi ile birleştiği noktada 2023 yılına bir yeni İstanbul kurulacak ki orada hiç su kesintisi olmayacak. İstanbul’da iki yeni yarımada, yeni bir de ada oluşacak. Heheeeeyyyy… Sen bana su kesintisi diyorsun. Hem onlar duble yol yapmadılar mı?

Meraklısına not: Dünyadaki kanalizasyon ve tuvalet sorunu konusunda eli yüzü düzgün bir yazı okumak istiyorsanız Evrensel’in Dışhaberler Servisi Editörü Elif Görgü’nün “Boktan bir yazı” başlıklı derlemesini bir aratıverin sitemizde.

ÖNCEKİ HABER

Seyit Rıza, Berkin’in mezarında!

SONRAKİ HABER

Dost dost ille kavga diyen Enver Gökçe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...