Çukurova Üniversitesinde saldırı: Gözaltına alınan öğrenciler serbest
Çukurova Üniversitesi R1 alanında halay çekerek Kürtçe slogan atan yurtsever öğrencilere ülkücü öğrenciler saldırdı. Saldırıya uğrayan öğrencilerden 10'u gözaltına alındı. Öğrenciler, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Çukurova Üniversitesi R1 alanında halay çekerek Kürtçe slogan atan yurtsever öğrencilere ülkücü öğrenciler saldırdı.
Öğrenci Konseyinde bulunan saldırgan gurubun aşure etkinliği dolayısıyla bulundukları R1 alanında mehter marşı çalarak ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganları ile öğrencileri tahrik ettiği daha sonra da halay çeken öğrencilerin üzerine yürüdüğü bildirildi. Özel güvenlikler ve polis yine saldırgan gruba değil, saldırıyı protesto eden öğrencilere saldırdı.
Saldırı sonrası 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerin kollarında morluklar gözlendi. Öğrenciler, Emniyetteki ifadelerinin ardından 00.00 civarında Adli Tıp'tan serbest bırakıldı. (Adana/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et