13 Kasım 2014 12:44

Dershaneleri kapatarak çözülseydi

Diyeceğim odur ki; eğitim sorunu dershanelerin kapatılmasıyla önlenemez. Türkiye’nin en büyük yayınlarına düzenleme getirmek şart. Çünkü bu yayınlar yüzünden parası olan ile olmayan arasında büyük eşitsizlik oluyor

Paylaş

Hüseyin POLAT
Bağcılar
İstanbul

Türkiye’nin en büyük matbaasını biliyor musunuz? Bunları bilmeden Cemaatin dershanelerin kapanmasına ilişkin tepkisi anlaşılamaz. Evet ülkemizde 5 bine yakın dershaneye 1,5 milyonun üzerinde öğrenci gidiyor. Dershanelere ödenen para yılda 16 milyar liranın üzerinde. Dershaneyi bir öğrenim sorunu olarak görüyorsak şunu atlamamamız gerekir. 

Geçen yıl YGS’ye 1,5 milyon, LYS’ye ise 800 bini aşkın kişi girdi. SBS’ye 1 milyon, KPSS’ye ise 750 binden fazla öğrenci girdi. Ve daha kaç sınav daha var. Bu kadar sınavın olduğu bir ülkede asıl mesele dershaneler üzerinden tartışılmamalıdır.

Çağlayan Matbaasının Türkiye’nin en büyük matbaası olduğunu biliyor musunuz? Ve hangi yayınların basıldığını? Söyleyeyim Fem, Anafem, Körfez, Işık vs. Ailelerimizin cebinden sadece dershanelere para çıkmıyor. Asıl paranın nereye gittiğini gözden kaçırmamak gerekiyor. Milyar liralık sektör kimin denetimi altında? 

Unutmayalım ki dershaneye giden 1,5 milyon öğrenci varken, Türkiye’de 15 milyonu aşkın öğrenci var! Her kitabın yüz binlerce alıcısı var. Peki Cemaatin çıkardığı yayınlar neden bu kadar rağbet görüyor? Bazı kişilerin iddiasına göre, kitapları ve soruları hazırlayan kişiler de 
cemaatten.

Diyeceğim odur ki; eğitim sorunu dershanelerin kapatılmasıyla önlenemez. Türkiye’nin en büyük yayınlarına düzenleme getirmek şart. Çünkü bu yayınlar yüzünden parası olan ile olmayan arasında büyük eşitsizlik oluyor.

ÖNCEKİ HABER

Öldürmek onların fıtratı

SONRAKİ HABER

Haydı kızlar sürgüne!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...