12 Kasım 2014 17:27

Herekol Dağı’nda asker geri çekildi nöbet devam ediyor

Siirt’in Pervari ilçesine dün gece saatlerinde başlayan askeri sevkiyat ve operasyon üzerine DBP-HDP heyeti operasyon bölgesine giderken askerlerin akşam saatlerinde geri çekilmeye başladığı Herekol Dağı’nda yurttaşlar “Goristana Resûl û Ezîme” anıt mezarı etrafında bu gece nöbet tutacak.

Paylaş

Siirt'tin Pervari ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan askeri operasyon ve sevkiyat gün boyunca Çemê Karê, Herekol Dağı ve eteklerindeki köyler başta olmak üzere Bêdar beldesi kırsalında da sürerken DBP-HDP Siirt il ve ilçe örgütlerinden oluşan bir heyetin yanı sıra çok sayıda yurttaş operasyon bölgesine gitti. Giden heyet ve köylüler Herekol Dağı’nda bulanan ve geçmiş yıllarda çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’liler için yapılan "Goristana Resûl û Ezîme" anıt mezarında bekledi.

‘ASKERİ OPERASYONLARA KARŞI DURDUĞUMUZU BEDENLERİMİZLE ORTAYA KOYACAĞIZ’

Bekleyişin tüm gün sürdüğü direniş sırasında açıklama yapan DBP Siirt İl Eş Başkanı Reşit Teymur, “Biz Kürdistanlılar artık askeri operasyonlara karşı durduğumuzu açık bir şekilde gerekiyorsa bedenlerimizle ortaya koyacağız. Siirt’in Pervari ilçesinde yapılan bir operasyon artık Eruh’u, Şirvan’ı, Kurtalan’ı da ilgilendirmekte ve ayağa kaldırmaktadır bu nedenle artık askeri operasyon ve sevkiyatların durdurulması gerekmektedir” şeklinde konuştu.Teymur, demokratik çözüm ve barışın konuşulduğu bir süreçte askeri operasyonların yapılmasını doğru bulmadıklarının altını çizdi.

KORUCULAR DA DİRENİŞÇİLERLE BİRLİKTE HAREKET ETTİ

Buradaki kitle bekleyişi sırasında sık sık “Şehit namirin” sloganları atarken Doğan ve Yapraktepe köylerine bağlı korucular da operasyona katılmayarak Herekol Dağı’nda bulunan anıt mezarda direniş içerisindeki kitlenin yanında yer alması dikkat çekti.

YURTTAŞLAR ANIT MEZARDA NÖBET TUTACAK

Akşam saatlerinde ise askerlerin Pervari kırsalındaki ablukasını sona erdirdikleri ve karakollara çekildikleri bildirildi. Ayrıca DBP-HDP heyeti askerin çekildiği bilgisi üzerine şehir merkezine dönüş kararı alırken, çevre köy sakinleri ise anıt mezardaki direnişlerini bu gece sürdürerek nöbet tutacak. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Sokakta telefon kullananlar adeta ‘Zombi’leşiyor

SONRAKİ HABER

Karaburun’daki halk toplantısında halktan kaçtılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa