11 Kasım 2014 14:54

Kolin İnşaat vahşi saldırıyı örgütlemiştir

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Soma Yırca köyündeki zeytin ağaçlarının kesilmesine dair TBMM Genel Kurul’da bir konuşma yaptı.

Paylaş

Soma Yırca köyündeki zeytinlik katliamını kınadığını söyleyen Tüzel; “Kolin İnşaat vahşi saldırıyı örgütlemiştir!’ dedi.

Tüzel konuşmasında şunları söyledi; “Sayın Başkan, günlerdir termik santral yapımına karşı direnen Soma Yırca köylülerini selamlıyorum.

Soma Yırca köyündeki zeytinliğe yapılacak santral için 6 bin zeytin ağacını yok eden kapitalist yağmayı ve buna göz yuman siyaseti lanetliyorum.

AKP zengini yandaş firma Kolin İnşaat özel güvenlikçileri, 1800'lü yılların düzen bekçileri gibi zeytinlikleri savunan köylüleri darp etmiştir ve bunların kendileri gibi yoksul, emekçi insanlara yaptıkları zulmü işten atılarak ödüllendirilmiştir.

Bütün bunlar olurken Danıştay acele kamulaştırma ve santral yapılamayacağına dair yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bunu önceden fark eden Kolin İnşaat, burayı zeytinlik olmaktan çıkarmak için vahşi saldırısını örgütlemiştir.

Ermenek'te, Soma'da, Yalvaç'ta işçi cinayetlerinin olduğu her yerde sermaye düzeninin adaleti işlemekte, halk için adalet gecikmektedir. Enerji Bakanının "Zeytinler için ceza kestik." demesi de işledikleri suç ortaklığını ve günahlarını örtmeyecektir.  Teşekkür ederim” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

YÖK'ün yeni başkanı belli oldu

SONRAKİ HABER

Dersim’de izinsiz kazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...