11 Kasım 2014 13:53

‘Eşek ile gitsek daha erken gideriz’

Üniversitesi öğrencileri, yıllardır çözülmeyen ulaşım problemine çare bulunması amacıyla görüştükleri AKP’li Belediye Başkanı Feyat Asya’dan da olumsuz yanıt aldı. Asya’ya tepki gösteren bir öğrenci ise gözaltına alındı.

Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, üniversite ile KYK yurdu arasında yaşanan ulaşım probleminin çözüme kavuşturulması talebiyle Muş Belediyesi önünde biraraya geldi. Yüzlerce öğrencinin katıldığı eyleme, KESK ve İHD Muş Şube temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş da destek verdi. "Eziyetimiz ekonominizi kalkındırıyor mu", "Köle değil öğrenciyiz" pankartları ile “Eşek ile gitsek daha erken gideriz", "Otostop ile gidilen tek üniversite" dövizleri açan öğrenciler sık sık, “Direne direne kazanacağız", “Feyat Asya koltukta, öğrenciler sokakta" sloganları attı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Ahmet Akıntı, yıllardır tüm başvurularına ve verilen sözlere rağmen ulaşım probleminin giderilmediğini söyleyerek, “Yaşadığımız bu mağduriyeti defalarca Valilik ve Belediye yetkilileri ile görüştük. Her seferinde bu görüşmelerimiz cevapsız ve sonuçsuz kalmıştır" dedi.

Açıklamanın ardından Belediye Başkanı Feyat Asya ile görüşmek isteyen öğrenciler 4 kişilik bir heyet oluşturarak görüşme talebinde bulundu. Yaklaşık bir saat sonra öğrencilerin bulunduğu alana gelen Belediye Başkanı Asya, üniversiteye yolcu taşıyan hattın süresiz olarak kiralandığını söyleyip, “Hukuki olarak bir şey yapamayız" diyerek, çözüm konusunda ellerinden gelebilecek bir şeyin olmadığını savundu.

Belediye Başkanı’nın çözüm konusunda bir şey yapamayacağını söylemesine tepki gösteren Özgür Bayram adlı öğrenci polisler tarafından gözaltına alındı.

Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından oluşturulan heyet tekrar Belediye Başkanı ile görüşmek istedi ancak görüşme talebi reddedildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Köylü kadınlar güvenlikcileri dövmüş!

SONRAKİ HABER

Hakkari’de polis halka saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...