Halkevci kadınlardan Kobanê'li kadınlara yardım çağrısı
Halkevleri'nin savaştan kaçan Ezidi, Türkmen ve Kobane'deki halklar için 12 Eylül'de “İnsanlık yaşasın, insanlar yaşasın” şiarıyla başlattığı kampanya sürüyor. Dün Konur Sokak'ta açılan stantta bebek bezi, kadın pedi, bebek maması gibi ihtiyaç listesinde yer alan birçok malzeme toplandı.

Kampanyaya ilişkin konuşan Gülşah Öztürk, “Halkevleri'nin tüm Türkiye genelinde başlattığı bu kampanya AKP'nin ve savaş destekçisi devletlerin katliamlarına sessiz kalmamak adına başlatıldı. Halkların kardeşliği çizgisinde sürdürmeye çalıştığımız bu kampanyada savaşla burun buruna olan kadınların, yaşlıların ve çocukların ihtiyaçlarını mümkün oldukça burada toplamaya çalışıyoruz. Ankara'nın birçok ilçesinde kapı kapı gezip, standlar açtığımız kampanyayı başarılı kılan şey ise halkların kardeşliğine olan inancımızdı” diye konuştu.
Kadın sünneti, tecavüzler, kadın katliamları ve kadınların satılmasına sessiz kalmayacaklarını dile getiren Öztürk, “Bugünkü etkinliğimizde de bu kampanyayı aynı zamanda kadın mücadelesiyle birleştirmek istedik. Savaşın yıkıcı sonuçları kadınları iki kez vuruyor. Orada direnen kadınlara bizler de buradan yardım eli uzatmak istiyoruz ve biz kadınlar bu katliamlara, erkek egemen zihniyete, kadın katliamlarına seyirci kalmayacağız” dedi. 10 Kasım'da sona erecek olan kampanyada toplanan yardım malzemeleri hem Türkmen ve Ezidi kamplarında kalan ailelere, hem de Kobanê'deki halklara gönderilecek. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et