07 Kasım 2014 00:23

Köylüleri döve döve 6 bin zeytin ağacını kestiler

Manisa’nın Soma ilçesi Yırca Mahallesi’nde, Kolin Grubu tarafından yapılmak istenen termik santrale karşı nöbet tutan köylülere, şirketin özel güvenlik birimleri saldırdı. Köylüler kelepçelenerek darbedildi, avukat kaçırılarak barakaya kapatıldı. Şirketin dozerleri ise tam 6 bin zeytin ağacı kesti.

Paylaş

Özer AKDEMİR
Manisa

Kolin Grubu, dün saat 20.00 sıralarında, santralin yapılacağı Yırca Mahallesi’ndeki zeytinliklerin bulunduğu bölgeye ağaç kesimi yapmak üzere iki otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ile birlikte iş makinelerini gönderdi. Bu sırada bölgedeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için 16 gündür nöbet tutan köylüler ağaç kesimine engel olmak istedi. Bu sırada Kolin grubunun özel güvenlik birimleri, köylülere saldırdı. 
Köylülerden Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, Kerem Özkılınç ile Avukat Hasan Namak, özel güvenlik görevlileri tarafından kelepçelendi. 

AVUKAT KELEPÇELİ OLARAK ALIKONDU
Avukat Hasan Namak yaşananları şöyle anlattı: “Gece zeytinlik alanın içindeydik. Jandarma geldi, bizi araziden çıkarmak istedi. İtiş kakışın ardından, alandaki çadırda tek başına benim kalmam, diğer köylülerin tel örgülerin dışına çıkması şartıyla anlaşma sağlandı. Ben bu anlaşmadan sonra uyku tulumuna girerek çadırda uyudum. Saat sabaha karşı 4 gibi 8-10 güvenlikçi, hiçbir uyarıda bulunmadan, çadırı yıktılar. Beni uyku tulumu ile birlikte, ellerime ters kelepçe vurarak bir pikapın kasasına attılar. Ovanın ortasında 3-4 kilometre uzaklıkta bir yere bıraktılar beni. Başıma da nöbetçi diktiler. 3-4 saat orada ellerim ters kelepçeli olarak bekletildim. Sonra birisi gelip hiç bir şey söylemeden kelepçeleri çözdü. Ayakkabımı da çalmışlardı. Bu nedenle yalınayak 1 saat yürüyerek köye gelebildim.”

BİR KÖYLÜ BAŞINDAN YARALANDI
Yırca köylüsü Emin Özkılıç, şirket özel güvenlikçilerinin attığı gaz fişeği ile başından yaralandı. Gece nöbet tutanlara yemek götürmek isterken özel güvenlikçilerin saldırısına uğrayan Özkılıç, gaz fişeği ile başından yaralandıktan sonra Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı.

6 BİN ZEYTİN AĞACI KESİLDİ
Bu esnada, dozerlerle termik santralin yapılacağı alana girilip, tam 6 bin zeytin ağacı kökünden söküldü. Mahalleliler, santral yapılması düşünülen bölgeye giden yolu sabah trafiğe kapattı. 

ÖNCEKİ HABER

Validebağ'da kitleye polis saldırdı

SONRAKİ HABER

CENTCOM Komutanı: Türkiye işimizi kolaylaştırabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...