12 Temmuz 2011 08:16

'İnan Suver'e özgürlük'

Vicdani Retçi İnan Suver ile Dayanışma İnisiyatifi, İnan Suver’in durumuna dikkat çekmek amacıyla İnsan Hakları Derneğinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Avukat Davut Erkan yaptı.15 Temmuz 2008 tarihinde vicdani ret hakkını kullanan İnan Suver’in cezaevine konulduğunu ifade eden Erkan, Suver’in sağlık sorunlar

'İnan Suver'e özgürlük'
Paylaş

15 Temmuz 2008 tarihinde vicdani ret hakkını kullanan İnan Suver’in cezaevine konulduğunu ifade eden Erkan, Suver’in sağlık sorunlarının kulak arkası edildiğini belirti. Suver’in sağlık sorunlarını giderek kötüleştiren koşulların ortadan kaldırılabilmesi için  avukatları olarak itiraz ettiklerini ve hastalığı ile ilgili raporun daha kapsayıcı olması gerektiğinin altını çizen Erkan, “ Bu süreç, bir insanı yok etme sürecine dönüşmüş durumdadır. Kişi cezaevine kapatılarak toplumdan ve sevdiklerinden soyutlanmakta, cezaevinde de  gözlerden ırak bir biçimde cezaevinin katı disiplinine terk edilmektedir. Böylece dışarıdakiler bir ‘suçlu’dan kurtulmakta ve toplum da temiz topluma dönüşmüş olmaktadır” dedi.

Erkan ayrıca  Suver ile Dayanışma İnisiyatifi olarak “Suver’e özgürlük” adı altında bir imza kampanyası başlattıklarını da belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hemşinliler kültürlerine ‘Hadig’le sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Üniversiteden atılanlara geri dönüş yolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...