11 Temmuz 2011 10:12

Operasyon tüm Bölge’ye yayılıyor

Bölge’de aylardır aralıksız devam eden askeri operasyonlar, HPG’nin Lice-Bingöl karayolunda 2’si asker 3 kişiyi kaçırmasının ardından Diyarbakır, Bingöl ve Dersim üçgeninde yoğunlaştırılarak, genişletildi. Dersim’in Pülümür, Ovacık ve Hozat ilçeleri ile Dersim-Bingöl sınır hattında binlerce as

Operasyon tüm  Bölge’ye yayılıyor
Paylaş

Bölge’de aylardır aralıksız devam eden askeri operasyonlar, HPG’nin Lice-Bingöl karayolunda 2’si asker 3 kişiyi kaçırmasının ardından Diyarbakır, Bingöl ve Dersim üçgeninde yoğunlaştırılarak, genişletildi. Dersim’in Pülümür, Ovacık ve Hozat ilçeleri ile Dersim-Bingöl sınır hattında binlerce askerle başlatılan operasyon da sürüyor.

Pülümür, Kırmızıköprü, Mezra ve Çakırkaya köyleri arasındaki sık ormanlık arazi de önceki akşam 2 kobra helikopteri tarafından yoğun şekilde bombalandı. Daha sonra çok sayıda Skorsky helikopterle operasyon bölgesine özel eğitimli birlikler indirilirken, yerel kaynaklar askerler ile HPG’liler arasında yer yer çatışma çıktığı bilgisini verdiler. Sabah erken saatlere kadar patlama seslerinin geldiği bölgede can kaybı olup olmadığına dair bilgi alınamadı.

OPERASYONA BİNLERCE ASKER KATILDI

Öte yandan Dersim-Bingöl sınır boyunda ve Dersim’in Hozat ile Ovacık ilçeleri arasındaki iki bölgede de hava destekli operasyon başlatıldı. Dersim genelinde giderek genişleyen operasyonlara yaklaşık 4 bin askerin katıldığı belirtildi. Operasyonlara Tunceli Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, Tunceli 4. Komando Tugayı, Hozat 51. Motorlu Piyade Tugayı ile Tunceli Jandarma Alay Komutanlığına bağlı özel eğitimli birliklerin de katıldığı öğrenildi.

AĞRI’DA DA OPERASYON BAŞLADI

Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran İlçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı’na yönelik de özel birlikler tarafından operasyon başlatıldı. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Erzurum’dan gelen özel birliklerin de aralarında bulunduğu çok sayıda asker, önceki gece Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı’na yönelik operasyon başlattı. (DERSİM-AĞRI)


BAKAN’DAN SINIR ÖTESİ OPERASYON SİNYALİ

İÇİŞLERİ Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır’da HPG’liler tarafından kaçırılan 2’si asker 3 kişiye ilişkin yaptığı açıklamada sınır ötesi operasyon işareti verdi. Çalışmaların sürdüğünü ve ‘kısa sürede sonuç alınacağını’ söyleyen Şahin, “Çalışmaların kapsamı ülke sınırları ile sınırlı değil” diyerek, sınırötesi operasyona işaret etti. Şahin, Abdullah Öcalan’ın, devlet ile kurulmasında mutabakata ulaştıkları Barış Konseyi’ne ilişkin bir soruyu ise “Açıklama yapmaya değer bir konu değildir. Gerektiği zaman açıklama yapılır” yanıtını verdi.

ÖNCEKİ HABER

9 kişilik koğuşa 20 tutuklu sığdırdılar!

SONRAKİ HABER

DTK 14 Temmuz’da ‘Özerklik ilanını’ tartışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...