03 Kasım 2014 18:45

Kadir İnanır, ödülünü iş cinayetlerinde ölen işçilere adadı

Uluslararası Zeugma Film Festivali'nin galasına katılan usta oyuncu Kadir İnanır'a 'yaşam boyu onur ödülü' verildi. İnanır, aldığı ödülü iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilere adadı.

Paylaş

Uluslararası Zeugma Film Festivali'nin galası Gaziantep Onat Kutlar Salonu'nda gerçekleştirildi. Galaya usta oyuncu Kadir İnanır, Yazar Ahmet Ümit, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun ve sinamaseverler katıldı. Mini bir konserle başlayan galaya sinemaseverler oldukça ilgi gösterdi. Gala törenine katılan usta oyuncu Kadir İnanır’a “Yaşam Boyu Onur Ödülü” takdim edildi. Ödülünü Rektör Coşkun'un elinden alan Kadir İnanır, aldığı ödülü iş cinayetlerinde ölen işçilere adadı. İnanır, "Bu anlamlı ve büyük ödülü Yeşilçam'ın yaşayan ve ölmüş bütün emekçilerine, savaşlarda ve iş kazalarında ölen yoksul halkın çocuklarına saygı ile armağan ediyorum." dedi.

Sanata yaşadığı sürece destek vermeye devam edeceğinin altını çizen İnanır, "Nerede sosyal, kültürel ve mesleğimle ilgili bir etkinlik varsa oraya koşa koşa gidiyorum. Çünkü kültür ve sanatı olmayan, sanat toplumu olmayan hiçbir devlet asla hiçbir yerde saygın olamıyor. Ceplerinizden dolarlar yerlere bile dökülse gün geliyor soruyorlar; sanatınız, kültürünüz nerede diye. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları burada, sanayisi burada, üniversitesi burada. Eksik olan ne var? Bir adım atmak, karar vermek. Kimseden bir şey beklemeyin, baskıyı yapın, istedikleriniz yerine gelecektir. Yöneticiler sizin istediğinize karşılık vermek zorunda. Bana burada bir ödül verilecek" diye konuştu.

Bu tür aldığı ödüllerin sayısının 200'ü geçtiğini belirten İnanır, "Bir sanatçının alabileceği en büyük ödül nedir biliyor musunuz? Halkın kalbinden bağışlanmış, yüreğinden verilmiş en büyük ödüldür. Ben onu aldım çok mutluyum." şeklinde sözlerini tamamladı.

Galada söz alan Yazar Ahmet Ümit ise sanata her zaman ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Sanayimizle, ihracatımızla, zenginliğimizle gurur duyuyoruz. Ama bu tek başına Gaziantep'i dünya kültür mirasının yer aldığı bir şehri yapmıyor. Bu tek başına Gaziantep'i marka şehir yapmıyor. Sanat, sinema, edebiyat, tiyatro birlikte yaşamamız için gereken şey de bu. Gaziantep kötü şeylerle anıldı. İnsanlarımız öldü. Ölen de, öldüren de bizden. Bundan kurtulmamız için sanata ihtiyacımız var. Ötekini anlamak için sanata ihtiyacımız var." açıklamalarına yer verdi.
Gala töreninin ardından Kadir İnanır'ın oynadığı Katırcılar filmi izlendi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de gölete düşen 2 çocuk hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Karda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...