03 Kasım 2014 01:00

Tıkalı burun insanı yoruyor

Burun tıkanıklığı, nefes almada zorluk çekme insanlığın en eski şikayetlerinden biridir.

Paylaş

Burun tıkanıklığı, nefes almada zorluk çekme insanlığın en eski şikayetlerinden biridir.
Burundan rahat nefes alma beynimizden kalbimize, saç telimizden ayak tırnağına kadar her organımız için hayati önem ar zeden bir durumdur.Rahat nefes alamamak baş ağrılarına, sabah yorgun bitkin uyanmaya, gün içinde uyuklamaya meyil oluşturmaya, kronik yorgunluğa sebep olan bir durumdur.
Burun tıkanıklığı olan kişilerde burundan yeterince nefes alamama, baş ağrısı, horlama ya da sabah yorgun bitkin uyanma, burun akıntısı, geniz akıntısı, gün içinde iş performansının düşmesi, kronik yorgunluk en sık karşılaştığımız şikayetlerdir.
Burnumuz geçirdiğimiz üst solunum yolu enfeksiyonları, kronik sigara kullanımı, kötü hava koşulları, yada kısa süreli allejik sorunlar nedeniyle tıkalı olabilir. Bu durumda çözüm daha çok burun açıcı spreyler, alerji ilaçları ve burna tuzlu bikarbonatlı su çekilmesi, denize girilmesi gibi basit yollarla çözülmeye çalışılır.
Her iki burun deliğinin gün içerisinde belli aralıklarla tıkanıp açılması normal kabul edilir. Fakat sürekli olan burun tıkanıklıkları, çözülmesi gereken sorunları bize işaret eder.
Op. Dr. Bekir Sivri,burun tıkanıklığının ameliyat gerektirdiği durumlar, ameliyat yöntemi ile iyileşme süreci hakkında bilgiler verdi ve sık sorulan soruları şöyle yanıtladı: Anadolu coğrafyasında genetik ve coğrafi koşullardan dolayı yüz ile uyumlu olmayan büyük, eğri, kemerli, burun ucu düşük burunlarla sık olarak karşılaşmaktayız. Hemen hemen 10 kişiden 8 inde  nefes almayı engelleyen burun tıkanıklığı yapan problemlere rastlamaktayız. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hamilelikte iltihaplı dişe dikkat!

SONRAKİ HABER

Sarkık göz kapağı, yorgunluk sebebi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...