28 Ekim 2014 11:50

IŞİD'le TSK'nin samimi görüntüleri TBMM'de

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, DİHA'nın ulaştığı ve IŞİD ile TSK askerleri arasındaki samimi ilişkiyi gösteren fotoğraf ve görüntüleri Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, DİHA'nın ulaştığı ve IŞİD ile TSK askerleri arasındaki samimi ilişkiyi gösteren fotoğraf ve görüntüleri Meclis gündemine taşıdı.

Konu hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazılı soru önergesi veren Sarıyıldız, "IŞİD'in, 15 Eylül günü Rojava'nın Kobanê Kantonu'na üç koldan saldırarak büyük bir soykırım girişiminde bulunduğunu" kaydederek, "Halklar ve inançlar üzerinde bir soykırım politikası uygulayan ve kökten dinci bir örgüt olan IŞİD, Ortadoğu'nun yeniden dizayn edilmesi için uluslararası ve bölgesel gerici güçler tarafından paramiliter bir güç olarak kullanılmaktadır. İnsanlık dışı uygulamaları gerçekleştiren IŞİD'in Türkiye hükümeti ile olan ilişkisi hem ulusal hem de uluslararası platformlarda sürekli olarak gündeme getirilmektedir" dedi.

'SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?'

Türkiye'nin IŞİD ile olan ilişkisinin 1 Ekim 2014 tarihinde İMC TV'nin , Urfa'nın Suruç ilçesinin Kobanê sınırında yaptığı canlı yayında IŞİD üyesi bir grubun tren ray hattındaki bir köprünün altından Suriye'ye geçişini yayınlaması ile ortaya çıktığını hatırlatan Sarıyıldız, DİHA'nın ulaştığı görüntülerde de askerler ile IŞİD arasındaki samimi ilişkinin bir kez daha belgelendiğine dikkat çekti.

Sarıyıldız, Başbakan Davutoğlu'na yanıtlaması talebi ile şu soruları sordu:

"DİHA'nın ulaştığı görüntülerde yakın mesafede görülen silahlı IŞİD üyeleri ile askerler arasındaki samimi ilişki hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Sınırda bekleyen Kobanêli halkın eşyalarını talan eden ve yakan IŞİD üyeleri ile sohbet eden askerler bu cesareti kimden almaktadır? Ortadoğu'da ezilen halklara ve inançlara karşı vahşice yöntemlere başvuran IŞİD'e karşı hükümetinizin tutumu nedir? Ulusal ve uluslararası kamuoyunda Suriye, Rojava ve Irak'ta büyük toplumsal yıkımlar ve soykırımlar gerçekleştiren IŞİD'in Türkiye tarafından desteklendiği yönünde yaygın bir kanaat bulunmaktadır. Türkiye'ye ilişkin bu genel kanı neden sürekli dillendirilmektedir? Bu iddianın doğruluğu nedir? Yayınlanan bu görüntülerden sonra kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamada bulunmayı düşünüyor musunuz? IŞİD'in Kobane'ye gerçekleştirmek istediği soykırım ve işgal harekatına karşı kendilerini savunan YPG/YPJ güçlerinin sınıra yaklaşmasına izin vermeyen askerler neden aynı yaklaşımı IŞİD çetelerine göstermemektedir? Türkiye kökten dinci bir örgüt olan IŞİD'e karşı bu güne kadar hangi önlemleri almıştır? Türkiye'yi bir üs ve geçiş noktası olarak kullanan IŞİD'e karşı bir eylem planınız var mı?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

THK Başkanı gözaltında

SONRAKİ HABER

'Ortadoğu’da Kürt Baharı yaşanıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...