25 Ekim 2014 14:42

Adalet Ağaoğlu ve eserleri

Edebiyatımızın önemli isimlerinden Adalet Ağaoğlu, 85 yaşına giriyor. Bu nedenle İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Everest Yayınları tarafından düzenlenen bir sempozyumla yazarın doğum günü kutlanıyor.

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

Bilgi Üniversitesi’nin Santralİstanbul kampüsünde 24 – 25 Ekim günlerinde gerçekleştirilen sempozyum yazar, Adalet Ağaoğlu’nun Dünyası ve Adalet Ağaoğlu ile Yaşamak başlıklarıyla iki güne yayılmış durumda.

Sempozyumun ilk oturumunda Doğan Hızlan, Aydın Uğur ve Emre Gönen, Adalet Ağaoğlu’nun yaşam öyküsünden ayrıntılar anlattı. Daha sonra Ömer Erdem’in hazırladığı bir videoyla Adalet Ağaoğlu’nun yaşamından kesitler sunuldu.

Adalet Ağaoğlu’nun da katıldığı sempozyumda, yazarın dünyasıyla ilgili konuşan Erkan Irmak edebiyatta flanör ve flanöz kimlikleri ile ilgili konuşurken, Jale Parla yazarın kitaplarında anlattığı hikayelerin hiciv ve ironi barındırmasını, Sarı Mersedes filmine uyarlanan Fikrimin İnce Gülü romanı üzerinden kapitalist sistemin savurduğu kimlikleri anlattı.

Müge İplikçi, Irmak Zileli, Sibel Erol ve Mesut Varlık’ın katıldığı son oturumda kendileri için yazarın nerde konumlandığını anlattılar, günlüklerinden yola çıkarak yayınlanan kitaplarında yazarın zihnindeki düşüncelere ulaşılabileceğini vurgulayan Irmak Zileli yazarın düş dünyasına aracısız ulaşılabileceğini belirtti.

Sempozyumda bugün Haydar Ergülen, Asuman Susam, Selim İleri, Ömer Erdem’in de olduğu oturumlar yapılacak.  Akşam da Adalet Ağaoğlu’nun katılımıyla 85. doğumgünü kutlanacak.

ÖNCEKİ HABER

Seçim Pazarı!

SONRAKİ HABER

Reyhane Cebbari Melayeri idam edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...