23 Ekim 2014 08:10

Taylan Tanay'a silahlı saldırı

Çağdaş Hukukçular Derneği'ne 18 Ocak 2013 tarihinde yapılan operasyonla gözaltına alınan ve aylarca tutuklu kalan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin İstanbul eski Şube Başkanı Av. Taylan Tanay silahlı saldırıya uğradı.

Taylan Tanay\'a silahlı saldırı
Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği'ne 18 Ocak 2013 tarihinde yapılan operasyonla gözaltına alınan ve aylarca tutuklu kalan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin İstanbul eski Şube Başkanı Av. Taylan Tanay silahlı saldırıya uğradı.

Taylan Tanay, saat 00:10 sularında Avcılar'da Gümüşpala Mahallesi'nde bulunan evinin önünde arabasından indiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırganların 5 kişi olduğu tahmin edilirken, Tanay saldırıdan yara almadan kurtuldu.

CNNTürk’ün haberine göre, Taylan Tanay'a silahlı saldırı düzenleyenler ellerindeki sopalarla, Tanay'ın otomobilinin camlarını da kırarak kaçtı.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede inceleme yaparken, iki adet 9 milimetrelik boş kovan buldular.

Taylan Tanay, Avcılar Asayiş Büro Amirliği’nde alınan ifadesinde, önceki gece saat 23’te bir kahvehanede maç izledikten sonra arabasıyla Gümüşpala Mahallesi’nde evine gitmek üzere yola çıktığını ve evinin arka girişine park ettiğini belirtti.

KAÇARKEN ATEŞ ETTİLER

Radikal'den İsmail Saymaz'a konuşan Tanay şunları söyledi:

“Aracı binanın arka girişine park etmek için geldiğimde binanın karşısında çalılıklarda üç kişinin olduğunu gördüm. Karanlıktı, yüzlerini hatırlamıyorum. Şüphelendiğim için aracımı oraya park etmedim. Sokak çok karanlıktı. Daha aydınlık olan ön tarafa aracımı park etmek için gittim. Diğer sokakta, Karayolları Caddesi 42 numaralı binanın önü boştu, aracımı park ettim. Kontağı kapatmak üzereyken, 15-20 metre ileride iki sokağı birbirine bağlayan iki apartman arasından 3-4 kişinin çıktığını fark ettim. Şahıslar çıktıkları sırada sağına soluna baktıkları için şüphelendim ve inmedim. Şahıslar caddeye indiler. Aracımdan indim. Bu sırada şahıslar bana doğru gelmeye başladı. Park halindeki araçların arkasından bana doğru geldiklerini fark edince şüphelendim ve yardım istemek için bağırdım. Ve 25 metre ileride bulunan Toprak Hipermarket’e sığınmak için koştuğum sırada arkamdan bana doğru ateş etmeye başladı. İki üç el silah sesi duydum. Markete girdim, market sahiplerinin polisi aramasını istedim. Markete girdikten sonra şahısları görmedim, arkamdan gelmediler.”

Bir şüphelinin eşkalini veren Tanay, “Bu şahıs 25-30 yaşlarında, 1.80-1.85 boylarında, elmacık kemikleri çıkık, sakalsız, kısa saçlı, koyu renk giyimlidir. Diğer şahıslar 25-30 yaşlarında, 1.75 boylarında koyu giyimli şahıslardı. Karanlık olduğundan tam eşkal veremiyorum. Şahısları görsem tanıyamam” dedi.

MESLEKTAŞLARINDAN KINAMA

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Tanay'a yönelik silahlı saldırıyı yayımladıkları açıklamalarla kınadı.

ÖHD tarafından yapılan açıklamada, "Bütün yaşamını ezilenlerin adalet ve özgürlük mücadelesine adayan meslektaşımız Av. Taylan Tanay'a geçmiş olsun diyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor, meslektaşımızı sonuna kadar sahipleneceğimizi açıkça deklare ediyoruz" ifadeleri kullanılırken, ÇHD ise açıklamasında, "Av. Taylan Tanay'a yapılan saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" diye belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yırca\'da Kolin\'e karşı gece nöbeti

SONRAKİ HABER

\'Kobanê\'ye yaşam koridoru açılsın\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa