06 Ekim 2014 10:02

Abdullah Öcalan'ın ablası hayatını kaybetti

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ablası Havva Keser, Adana'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Abdullah Öcalan'a ablası Havva Keser'in cenaze törenine katılması için izin verilip verilmeyeceği sorusuna, 'Tabi ki böyle bir talep ortaya konulabilir, değerlendirmeyi devletimiz yapar' dedi.

Abdullah Öcalan\'ın ablası hayatını kaybetti
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ablası Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastanede bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Demokratik Bölgeler Partisi kaynakları, Havva Keser'in nerede toprağa verileceğine bu sabah İmralı'ya bayram ziyaretine giden Mehmet Öcalan'ın ağabeyi Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmede karar verileceğini belirtti. 

Cenaze töreni için bu karar beklenirken, Havva Keser'in oğlu Osman Keser,  "Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılması en doğal hakkıdır. Ancak bu konuda bizim bir bilgimiz yok. Buna devlet, kendisi ve avukatları karar verecek" dedi. 

SOYLU: CENAZEYE KATILMA TALEBİ OLABİLİR

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Abdullah Öcalan'a ablası Havva Keser'in cenaze törenine katılması için izin verilip verilmeyeceği sorusuna, "Tabi ki böyle bir talep ortaya konulabilir, değerlendirmeyi devletimiz yapar" dedi.

ÖCALAN'IN CENAZEYE KATILMASI İÇİN BAŞVURU YAPILDI

TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Havva Keser için evinin bulunduğu Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar (Eski Misis) Mahallesi'nde ailesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Kurulan taziye çadırı ile birlikte aile taziyeleri kabul etmeye başladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD dünya şampiyonu oldu

SONRAKİ HABER

Brezilya\'da başkanlık seçimi ikinci tura kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa