05 Ekim 2014 09:34

Reis-i Cumhur’dan öğreneceklerimiz...

Eğri oturalım doğru konuşalım; eski başbakan yeni cumhurbaşkanı hakkında binlerce eleştirimiz olabilir, hatta hakkında 3 gün susmadan konuşabiliriz de ama şu kurumsal dil ile 'multi tasking'; yani çok odaklılık, aynı anda bir çok konuyu düşünebilme yetisine söz söyleme hakkımız yok.

Reis-i Cumhur’dan öğreneceklerimiz...
Paylaş

Ayşen AKSAKAL

Eğri oturalım doğru konuşalım; eski başbakan yeni cumhurbaşkanı hakkında binlerce eleştirimiz olabilir, hatta hakkında 3 gün susmadan konuşabiliriz de ama şu kurumsal dil ile “multi tasking”; yani çok odaklılık aynı anda bir çok konuyu düşünebilme yetisine söz söyleme hakkımız yok.

Biz tek bir işin binlerce parametresi ile uğraşıp aralarda yoğunluktan isyan ederken, adam tam zamanlı üst düzey yöneticilik (eskiden başbakanlık şimdi cumhurbaşkanlığı) yapıyor, ülke ülke gezip TC’yi temsil ediyor, komşu ülkelerin siyasetine bulaşıyor, BM’e ayar, WEF’e trip atıyor; bunca hengame arasında bir de vakit bulup iPhone 6 Plus’ı inceleyip eskisi ile farkı olmadığını tespit edip bunu halkına duyurmayı borç sayıyor.

Pazarlama duayenlerinden bile önce davranıp, hepimizi bu pazarlama hilesinden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Mesela bütün gazeteleri o hengamede okuyor, bir sayfadaki kadın fotoğrafındaki dekolteye takılıp bunu şahsi vazife bilip gazetenin sahibini bizzat arıyor. Tüm TV programlarına hakim; hakkında olmasa bile iktidarı kenarından dürten herhangi bir kelime için bizzat televizyonun sahibini arıyor. Çoğunlukla zaten TV sahibi bile bu detayları bilmiyor oluyor.

Bir gazetecinin attığı tweeti yakalayıp doğduğuna pişman edene kadar bizzat uğraşıyor.

Bunun dışında İstanbul’u parsel parsel biliyor, kim nerenin ihalesine niyetli haberi var, hatta ihaleye girebilecekken girmeyen adamı merak edip arayıp “sen niye girmedin?​” diyor.

Vakıflar, gayrimenkul şirketleri, basın, televizyon, devlet tiyatrosu, opera bale, sınır komşular, üye olunan uluslararası organizasyonlar, sponsorlu festivaller, özel okullar, dersaneler, sokak ve yol tabelaları, belediye işletmeleri, küresel ısınma, madencilik, tarım; bir de arada düğünler dernekler açılışlar yani bir insan bunları nasıl aynı anda yapıyor?

Diyeceksiniz ki danışman ordusu var, her şeyi raporluyorlar. Doğrudur ama adam çıkıp bizzat arıyor. Detaylara takılıp detayı büyütüp bizi bilgilendirmeyi vazife biliyor.

İnanamıyorum!!

BEKLENEN AÇIKLAMALAR!

Yakında kendisinden beklediğim alternatif açıklamalar şöyle mesela;

*Bir marka çıkmış; yoğurt makinasında kampanya yapmış. Kampanyalı fiyatı bile 34,90TL...

Bu oyunlara gelmeyin, yoğurt makinayla olmaz. Önce sütü ısıtıp, ılınınca bir kaşık yoğurt katıp üzerini sıkıca örteceksin. Demir kaşık da sokmazsan kalıp gibi olur o yoğurt.

Makina ne! Biz Avrupa’nın tembelliğini alacak değiliz! Bir de bunu üreten yerli marka! Aradım sahibini, topluyorlar piyasadan.

* Biliyorsunuz Twitter diye bir sosyal ağ var; biz burayla ilgili düzenlemeleri yaptık. Yazılanların kişi ve kurumlara zarar vermeyecek şekilde denetime alındığı yeni  bir formatta yeniden açtırdık. Burada bazı arkadaşlarımıza affedersiniz Trol denmiş, spamlenmişler.

Biz başından beri düşünce özgürlüğü diyoruz, siz ne hakla 140 karakter bir cümle için Ak trol deyip hesap spamletirsiniz? Bizzat Jack’i aradım. Açtırdık hesapları geri.

Şimdi kim random gülecekmiş görelim bakalım! Biz vatandaşın tweetini 5-10 spame yedirmeyiz.

* Bu ülkenin başı olarak, haftasonu Kaş’a gittim. Kaş bitmiş, kalabalık, pansiyonlar pahalı; Kaş eski Kaş değil. Ekşisözlük’e baktım, herkes aynı şeyi söylüyor, ben de söylüyorum.

Kaş bitmiş. Ben insanlarımız uyarmayı borç bilirim.

Yeni bir imar yasası yaptık, inşalah Bozcaada imara açılacak, orada milletimize layık tesisler inşa edilecek. Parayı biriktirin seneye filan Bozcada’ya gidersiniz. Giderseniz Koreli’de kalamar yemeden gelmeyin.

*Sevgili vatandaşlarım, yürürken size bakıyorum da, bazılarınız çok içe basıyor, bazılarınız ayaklarını adeta sürüyor. Biraz google’dım, bir de bizim özel hastanelere ortopedistlere sordurdum, bir neticeye vardım ki ayakkabı seçiminiz yanlış. Herkesin ayağı tam numara olacak diye bir kaide yok. Biri 41 olur öbürü 41,5 olur.

İşte o buçuk çok önemli! 

İşte o buçuk sizi paytak gösteren!

Bu gün pek çok yabancı markanın buçuklu numarası var. Ama yerli markalarda yok! Bizzat aradım tüm zincir kundura mağazalarını, torba yasa ile de ayakkabı satışından önce profesyonel ayak ölçümünü mecbur kılacaklar. Sayın Başbakanla konuştuk, yasa bugün yarın önüme düşer.

Düz basın! İleriye bakarak yürüyün! NBA değil burası, biz o asfalt yolları sağlam basılsın diye yaptık!

* Geçen hafta yeni saraya giderken şahit oldum. Yavrum Berke niye arkadaşının sırt çantasını çekiştiriyorsun? Bak burada 70 milyon önünde uyarıyorum.

O çocuk düşerse senin değil hepimizin sorumluluğu. Babanı da bizzat ararım.

Eğitimde dini doğru öğretmek kadar öğrenmeye direnenin ağzına iki tokat aşketmek de farz.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın; neymiş Berk Efendi? Hakkı kötektir. Değil mi ya?

Ya ben aslında android telefona geçeyim diyorum ama marka seçemiyorum, yanlış yönlendirilmek de istemem.

Sayın cumhurbaşkanına bir danışmak istiyorum, mail de attım ama henüz dönüş olmadı.

Sanırım kendisi beni Ahmet Nazif Zorlu’nun yeni ürettiği telefon markasına yönlendirecektir.

Bugün yarın yanıt gelir, siz okurlarla paylaşmayı ben de borç bilirim.

O zamana kadar siz buraya çalışın.

http://www.tccb.gov.tr/sayfa/cumhurbaskanligi/gorev_yetki/

Esen kalın, hoşcakalın.

ÖNCEKİ HABER

Aşkın rekabet ister

SONRAKİ HABER

Hıristiyan komşularımızın kurbanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...