07 Temmuz 2011 08:21

Van ve Urfa’da miting hazırlıkları

Van ve Urfa’da düzenlenecek olan Kürt sorununun çözümüne ilişkin mitingler için hazırlıklar sürerken,  mitinglere katılım için bildiri dağıtımları da yapıldı.BDP ve DTK’nin Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliliğinin düşürülmesi ve tutuklu milletvekillerinin tahliye edilm

Van ve Urfa’da miting hazırlıkları
Paylaş

BDP ve DTK’nin Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliliğinin düşürülmesi ve tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesine ilişkin bugün Van’da miting yapılacak.

“Demokratik Çözüm Mitingi” için Van Milletvekilleri Aysel Tuğluk ile Özdal Üçer, BDP’li yöneticilerin katılımıyla Cumhuriyet Caddesi ve üzerindeki ara sokaklara 5 bin bildiri dağıtımı yapılarak, mitinge katılım çağrısı yaptılar.

Saat 16.00’da Beşyol Meydanı’nda yapılacak mitinge, BDP Eş Genel Başkanları Filiz Koçali, Hamit Geylani, DTK Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk katılacak. Van’ın Başkale ilçesinde de mitinge katılım bildirileri dağıtıldı.

URFA’DA MİTİNG PAZAR GÜNÜ

Urfa’da pazar günü yapılacak olan “Kürt sorununa anayasal demokratik çözüm” mitingi için yapılan hazırlıkları sürüyor. BDP Suruç ilçe binası önünde bir araya gelen BDP’liler ve Suruç Belediyesi kadın meclis üyeleri, esnafı dolaşarak bildiri dağıttı. BDP’nin tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmasının talep edildiği bildiriler yurttaşlara ve esnafa dağıtılarak katılım çağrısında bulunuldu. Pazar günü saat 17.00’de Topçu Meydanı’nda yapılacak olan mitinge DTK Eş Genel Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, BDP Eş Genel Başkanları Filiz Koçali ve Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak ve BDP Bölge milletvekilleri katılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe şarkı söylemek ‘ağır tahrik’ mi sayılacak?

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar’da 46 kişiye ‘özerklik’ soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...