02 Ekim 2014 17:07

Başlayan yalnızca eğitim yılı mı

Okulda kıyafet özgürlüğü verildiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanımız da türbanı serbest bırakıp eteği yasaklatınca eğitim sistemi için içinden çıkılmaz bir hal oluştu

Başlayan yalnızca eğitim yılı mı
Paylaş

İlknur ÇAKIR
Babaeski Atatürk Anadolu Lisesi
Lüleburgaz


Eğitim öğretim yılının başlamasıyla 4+4+4 sistemi biraz daha genişletildi ve biraz daha özgürlük adı altında baskıcı bir sistem olma yolunda ilerledi. Fatih projesi kapsamında ders kitaplarının yeniden düzenlenmesi biz öğrenciler için nasıl bir sistem uğraşısı içinde olduklarını açıkça belli etti.

Bu yıl ‘Yeni Türkiye’nin temellerini eğitim sistemiyle atmaya başlayan devlet büyüklerimiz kitaplarda kadınları yaratmak istedikleri rollere bürüdü. Kadını sadece mutfakta yemek yapan, çocuk bakan, ev işleriyle uğraşan, yüzyıllardır kendisine görevlendirilmiş bu işlerle tanıtan ders kitapları bizim hayatımızı belirleyen sistemin de bir parçası oldu. Ayrıca lise eğitimi görenler için Türk Edebiyatı dersinde sadece muhafazakar ve belirli bir düşüncede olan edebiyatçılarımızın eserlerine yer verirken diğer edebiyatçılarımız eğitim sistemi için ‘mahrem’ görüldü. Bu ve bunun gibi örneklerle bizim belirli bir düşünceye ve yapıya sokulmak istendiğimiz açıkça belli oldu.

Okulda kıyafet özgürlüğü verildiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanımız da türbanı serbest bırakıp eteği yasaklatınca eğitim sistemi için içinden çıkılmaz bir hal oluştu. Günümüzde iktidarın halkın farklı kesimlerine olan ilgi ve sevgisini biliyoruz! Fakat din kitabında ateizm için; ‘Allah yokmuş gibi davrananlar’ tanımını yapan eğitim sistemi, Alevileri, Kürtleri kitaplarından ‘ban’lıyor, Kanuni Sultan Süleyman’ın mektubunu bile sansürlüyor.

Eğitim sistemi nereye gidiyor, nereden geliyor, işin sonu ne olacak bilinmez ama zamanla bu sistemin de hem halkın hem de siyasilerin elinde patlayacağı kesin. Bize dayatılan eğitimsizleştirmeye ve geleceğimizin karartılmasına karşı mücadele etmediğimiz taktirde  canı yanan yine biz öğrenciler ve ailelerimizin olacağı şüphesizdir.
 

ÖNCEKİ HABER

Kurban tatili eziyete dönmesin

SONRAKİ HABER

Seçmece değil seçtirmece

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...