02 Ekim 2014 17:00

Biz yaptık siz de yapabilirsiniz

Yaşam koşullarının gitgide ağırlaştığı, her bireyin sonsuz bir yalnızlığa itildiği, dostluğun, arkadaşlığın ve yoldaşlığın yerine menfaat ilişkilerinin geçtiği bu zamanlarda bizler; kapı komşularımıza tekrar merhaba demek için buradayız

Biz yaptık siz de yapabilirsiniz
Paylaş

Ahmet DONAT 
Eyüp
İstanbul


Yaklaşık bir aydır yoğun bir çalışma yürütüyor Cengiz Topel Gençliği. Yaklaşık bir ay önce yozlaşmaya karşı kurulan Cengiz Topel Gençliği oluşumu, uyuşturucu, hırsızlık, kumar vb. kötü alışkanlıklara bulaşmış gençlerimize ulaşmaya çalışıyor. Oluşum, mahallemizde öfkenin, savaşın ve çürümüşlüğün dili yerine, yeniden barış ile sevginin dilini yeşertmek için yola çıktı. Bu güne değin, bir ay gibi kısa sürede sokak afişleri, bilgilendirme ilanları dağıtımı, pankart asma faaliyetlerinde bulunduk ve kendı çalışmarımızı düzenlemiş olduğumuz etkinlikle ilan ettik.

21 Eylül Pazar günü, Akademi Sanat Cafe’de yapılan etkinlik yaklaşık 100 mahallelinin katılımıyla gercekleşti. Hazırlanan program, yozlaşmaya karşı Cengız Topel Gençliği’nin hoşgeldin konusmasıyla başladı. Ardından sahne alan sanatçı Özlem Biter’in türkü ve halaylarıyla gençliğin coşkusu kat be kat arttı. Sahne programının ardından psikolog İlke Eminoğlu ile madde bağımlılığına ilişkin sohbet ettik. Aileler ve gençler özellikle bonzainin etkilerini ve bu illetten kurtulmanın yollarını psikolog aracılığı ile ögrenmeye çalıştılar.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ DEMEK İÇİN...

Etkinlikte söz alan Erkan Aydın, her çeşit uyuşturucu maddeye, kumara, hırsızlığa ve yozlaşmaya dur diyeceklerini söyledi. Analarımıza, babalarımıza, mahallemizdeki gençlerimize yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini bildirdi. Yoksul, yalnız, umutsuz, geleceksiz ve yarınsız bırakılmaya karşı hayır diyeceklerini dile getirdi.

Yaşam koşullarının gitgide ağırlaştığı, her bireyin sonsuz bir yalnızlığa itildiği, dostluğun, arkadaşlığın ve yoldaşlığın yerine menfaat ilişkilerinin geçtiği bu zamanlarda bizler; kapı komşularımıza tekrar merhaba demek için, mahallemizdeki yaşlı teyzeye, okul çağına gelmiş çocuğa el vermek için buradayız. Gelecekten beklentileri gittikçe azalan, yokluk, yoksulluk ve yolsuzlukla boğuşan gençlere, arkadaşlarımıza yalnız değilsiniz demek için buradayız.

Yalnız ve mutsuz olan, düzenin adaletsiz gelir dağılımına öfkeli, öğrenim hayatına başladığı ilk günden itibaren sınavdan sınava yarış atı gibi koşturulan, bilimsel, demokratik eğitim yerine ezbere dayalı bir eğitim sistemi ile yetişen biz gençler; çarenin uyuşturucudan, kumardan, hırsızlıktan geçmediğini biliyoruz. Psikolog arkadaşımızla, gerek madde bağımlısı gençlerimizi gerekse aileleri yanyana getirip bilimsel çözümler üretmek için uğraştık.

HAYATIMIZI KAZANACAĞIZ

Özellikle Gezi direnişinin ardından gittikçe artan bonzai kullanımının farkındayız. Her zaman olduğu gibi, ‘Gençler ülkenin sorunlarına kafa yormasınlar da kendilerini uyuşturucuya ve alkole versinler.’ diyen zihniyeti çok iyi biliyoruz ve onların dayatmalarına yüksek sesle hayır diyoruz. Bizim mahallemizin gençleri okuyacak, araştıracak, emekleri ile hayatını kazanacak. Çünkü yalnız değiller, yalnız değiliz.

Gerek İstanbul’un çeşitli mahallelerinde gerekse ülkemizin diğer şehirlerinde insanlar bonzaiye ve diğer illetlere karşı dur demek için birleşiyorlar. Herkes önce kendi kapısının önünden başlıyor temizliğe. Biz de mahallemizde yaşayan herkesi bizim sesimize ses katmaya çağırıyoruz. Bu sokak bizim, bu mahalle bizim, bu hayat bizim. Anneler babalar, çocuklarınıza kulak verin, zaman harcayın, dertlerini dinleyin. Siz gençler sistemin sizi batağa itmesine izin vermeyin, yaşam karşısında güçsüz olmayın.
 

ÖNCEKİ HABER

Skandalın ardında özelleştirme var!

SONRAKİ HABER

Kurban tatili eziyete dönmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...