30 Eylül 2014 12:47

Gerilla ve Peşmerge IŞİD'e karşı birlikte savaşıyor

Federal Kürdistan'ın Kerkük kentine bağlı Tavuk nahiyesinin 3 köyünü elinde bulunduran IŞİD'e karşı bu sabah saatlerinde Peşmergeler ve HPG gerillaları operasyon düzenledi. Rabia'da ise Peşmerge ve YPG güçleri bölgenin kontrolünü ele geçirdi.

Gerilla ve Peşmerge IŞİD\'e karşı birlikte savaşıyor
Paylaş

Felat BOZARSLAN

Federal Kürdistan'ın Kerkük kentine bağlı Tavuk nahiyesinin 3 köyünü elinde bulunduran IŞİD'e karşı bu sabah saatlerinde Peşmergeler ve HPG gerillaları operasyon düzenledi. Rabia'da ise Peşmerge ve YPG güçleri bölgenin kontrolünü ele geçirdi.

IŞİD'lilerin de karşılık vermesiyle saatlerce süren çatışmalarda 2 köy IŞİD'ten alınırken, bir köyde çatışmalar sürüyor. Peşmerge bu sabah saatlerinde yine Suriye sınırında bulunan Rabia bölgesindeki IŞİD noktalarına düzenlediği operasyonda 22 noktayı ele geçirdi.

Kerkük'ün Tavuk nahiyesine bağlı ve IŞİD'in elinde bulunan Vahda, Adşaha ve Üzeyriye köylerine bugün saat 05.00 sıralarına Peşmerge ve HPG gerillaları tarafından büyük bir operasyon düzenlendi. Köylerdeki IŞİD'lilerin karşılık vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Saatler süren çatışmaların ardından Adşaha ve Üzeyriye köyleri IŞİD'in elinden alındı. Yaralı Peşmergeler, bölgeden alınıp hastanelere gönderilirken, çatışmalarda ölen IŞİD'lilerin sayısı ise henüz belirlenemedi. Adşaha ve Üzeyriye köylerinden kaçan IŞİD'lilerin gittiği Vahda Köyü'ne saat 12.00 sıralarında Peşmerge ve gerilla sızma girişiminde bulundu. Bu sırada bölgeye uzun menzilli toplar, Katyuşa füzeleri ve ağır silahlarla donatılmış Peşmerge takviye olarak gönderildi. Peşmergeler, Doçka toplar, Katyuşa füzeleri ve keskin nişancılarla IŞİD'lilerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı.

Yaklaşık 150 IŞİD'lininin bulunduğu belirtilen Vahda Köyü'nde IŞİD'liler ile Peşmerge ve Gerilla arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor.

Yerel kaynaklar çatışmanın sürdüğü bölgede savaş uçaklarının da keşif uçuşu gerçekleştirdiğin ancak uçakların hangi ülkeye ait olduğunun henüz belirlenemediğini belirtti.

RABİA, PEŞMERGE VE YPG KONTROLÜNE GEÇTİ

Peşmergelerin bu sabah IŞİD'in elinde bulunan Suriye sınırındaki Rabia bölgesine düzenlediği operasyona YPG'lilerin de desteğiyle ele geçirdiği açıklandı. Rabia'da gün boyu çıkan çatışmaların ardından IŞİD militanlarının Rabia'yı terk ettiği belirtildi. Peşmergelerin yine İŞİD'in elinde bulunan Şengal'e (Sincar) doğru ilerleyişleri sürüyor.

GERİLLA MÜSLÜM KAÇIM YAŞAMINI YİTİRDİ

Bu sabah saatlerinde Peşmerge ile HPG gerillalarının IŞİD'e yönelik düzenlediği saldırıda, yoğun çatışmanın olduğu bölgede Gerilla Müslüm Kaçım yaşamını yitirdi. Müslüm Kaçım'ın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'ya gönderilecek.  (Kerkük/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksek Hızlı Tren hattı inşaatında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

‘Biz bu suçu işlemek için yemin ettik\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...