21 Eylül 2014 19:24

HDP’li vekiller BM önünde açlık grevine başladı

HDP Milletvekilleri Kobanê’ye dönük IŞİD saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler Merkezi önünde açlık grevine başladı.

HDP’li vekiller BM önünde açlık grevine başladı
Paylaş

HDP Milletvekilleri Kobanê’ye dönük IŞİD saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler Merkezi önünde açlık grevine başladı.

ANF’nin haberine göre DTK Eşbaşkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Van Miletvekili Kemal Aktaş, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve eski Avrupa Parlamentosu milletvekili Feleknaz Uca, Birleşmiş Milletler Merkezi önünde açlık grevine başladı. 

Bugün sabah saatlerde Cenevre’ye gelen HDP vekiller ve Uca yaptıkları temasların ardından BM binası önünde yaptıkları açıklama ardından eylemlerini başlattı.

İsviçre medyasının da takip ettiği açıklamada ilk olarak söz alan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, Rojava ve özelde de Kobanê’de bugüne kadar yaşananlara uluslar arası güçlerin sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Cenevre’ye gelmeden önce Kobanê’ye gittiğini hatırlatan Irmak, orada büyük bir direnişin olduğunu vurguladı. “IŞİD’e karşı uluslararası güçler sadece izlemek ve demokrasi nutukları atmakla yetiniyor” diyen Irmak, “Kürtler katliamla yüz yüzeyken bu nutukların hiçbir anlamı yok” şeklinde sözlerini sürdürdü.

YPG ve HPG’nin sadece Kürtler için değil; Asuri,  Süryani, Arap, Türkmen ve Ortadoğu’da bulunan bütün halkların geleceği için mücadele ettiğinin altını çizen Irmak, bazı yayın organlarının Kürtlere karşı psikolojik savaş yürütmesine de tepki gösterdi.

“Kürtler insanlık karşıtı bu örgüte karşı tek başına savaşıyor” ifadesini kullanan Irmak, uluslararası güçlerin sessizliğini bozması; dünya kamuoyunun yaşananlara duyarlı kılınması amacıyla böyle bir eylemi başlattıklarını söyledi.

IŞİD’E KARŞI AKTİF MÜCADELE ÇAĞRISI

Irmak’ın ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel,  Kobanê’de yaşanacak olası bir katliamdan sadece IŞİD’in değil, bu duruma sessiz kalan bütün uluslararası güçlerin de sorumlu olacağını vurguladı. IŞİD’in uluslararası güçler tarafından Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek amacıyla kurulduğunu belirten Tuncel, artık insanlığı yok etmek amacı güden bu terör örgütüne dur demenin zamanın geldiğini dile getirdi.

Tuncel’in ardından kısa bir konuşma yapan Aktaş ve Uca da uluslararası güçlere IŞİD’e karşı aktif mücadele çağrısı yaptı. Eylemlerinin sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini belirttiler.

Açıklama ardından vekiller, eylemlerini sürdürecekleri BM binası önünde kurulan çadıra geçti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘O hastane buraya gelecek’

SONRAKİ HABER

TÜRGEV Atakent Müzik Akademisi’ne göz mü koydu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...