16 Eylül 2014 14:52

Buluşmak için gün sayıyoruz

Gençlik Yaz Kampı’yla 2010 yılında tanıştım. Her yerde karşıma çıkıyordu: “İş, eğitim, barış, dünya gençleri kardeştir” sloganıyla bambaşka bir hayatın çağrısını yapıyordu. O sene kampın uluslararası düzenlenmesi de heyecanıma heyecan katıyordu

Buluşmak için gün sayıyoruz
Paylaş

Ezgi ERGİN
Bursa


Gençlik Yaz Kampı’yla 2010 yılında tanıştım. Her yerde karşıma çıkıyordu: “İş, eğitim, barış, dünya gençleri kardeştir” sloganıyla bambaşka bir hayatın çağrısını yapıyordu. O sene kampın uluslararası düzenlenmesi de heyecanıma heyecan katıyordu. Atölyeler, konserler, forumlar... Hem kendimi geliştirebilecek, eğlenecek hem de dünyanın çesitli yerlerinden gelen gençlerle tanışacaktım.

O sene ve diğer üç sene çeşitli nedenlerle kampa gidemedim. Bir sonraki uluslararası kamp 10 yıl sonra karşıma gelir, o zamana da benim yaşım geçmiş olur diye düşünürken bu sene yine uluslararası kamp Türkiye’de düzenleniyor. Bu nedenle şanslı sayılırım ama asıl mesele kampa gitmek değil. Orada hep beraber kurduğumuz hayatı geri döndüğümüzde bulunduğumuz yere taşıyabilmek. Gezi direnişinin verdiği deneyimle birlikte üretip birlikte paylaşacağımız, savaşsız, sömürüsüz bir dünya için örgütlenerek istediğimiz dünyanın provasını yapmaya büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz.

Ortadoğu’dan, Avrupa’dan, Latin Amerika’dan ve daha birçok ülkeden gelecek dostlarımızın mücadelelerini dinlemek ve deneyimlerimizi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Hep birlikte barış ve gelecek için haykırmaya. Dikili’de buluşmak için gün sayıyoruz!

ÖNCEKİ HABER

Sanat Dediğimizde

SONRAKİ HABER

Patron bizi düşünüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...