16 Eylül 2014 14:44

Leylim leylim

Sürgün dönemlerinde yaşadığı o eşsiz aşk. Sevmemiş Ahmed Arif, aşık olmuş Leylim’ine. Şiirler yazmış, mektuplar yazmış. İçinde hissettiği o duygu ile yaşama tutunmuş

Leylim leylim
Paylaş

Demet KUYUCU
Çorlu


Ahmed Arif, tek bir şiir kitabı milyonlara ulaşan yüreği güzel, lisanı bizden adam.

Sürgün dönemlerinde yaşadığı o eşsiz aşk. Sevmemiş Ahmed Arif, aşık olmuş Leylim’ine. Şiirler yazmış, mektuplar yazmış. İçinde hissettiği o duygu ile yaşama tutunmuş. Zulme karşı verdiği o mücadelede bir tek yüreğindeki sevgisine tutunmuş. Kahveler yollamış sevdiğine. 40 yıllık hatır umut etmiş belki de.

Leylim’e yazdığı mektupların derlendiği kitabını okudum. (Leylim Leylim) Fona Bülent Ortaçgil, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Müslüm Gürses, Nilüfer… Altın vuruşa Ahmet Kaya hatta büyük harflerle AHMET KAYA. Çünkü isimleri gibi meseleleri de aynı Ahmed Arif’le.

Okudum, okudum, okudum... Bir insan bir insanı bu denli yüce sevemez dedim kendime. Böyle bir sevdaya inanmak istemedim. Kıskandım biraz. Böyle bir sevdaya nail olmak bize düşmeyecekti hiçbir zaman. Bizi kimse böyle sevemeyecekti. Bilmiyorduk sevmeyi biz, kulaktan dolmaydık. Beklentilerimiz ve egomuz altında yitip gidiyorduk. Gitmiştik belki de. Hiç ‘merhaba’ dememiştik bir çiçeğe. Ya da gülümsememiştik gökyüzüne. Ve böyle yitip gitmiştik. Kin gütmüş ve büyüdüğümüzü düşünmüştük.

“Ve sen daha demincek
Yıllar da geçse demincek
Bıçkılanmış dal gibi ayrı düştüğüm
Ömrümün sebebi, ustam, sevgilim
Yaran derine gitmiş
Fitil tutmaz, bilirim
Ama hesap dağlarladır
Umut, dağlarla.”
Ahmet Arif
 

ÖNCEKİ HABER

Bosch\'ta imgesel diyalektik

SONRAKİ HABER

Sanat Dediğimizde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa