12 Eylül 2014 15:49

Gençlerden Kerry protestosu: ABD Ortadoğu'dan defol

İstanbul'da Emek Gençliği, John Kerry’nin Türkiye’ye gelişini Kadıköy İskelesi’nde basın açıklaması yaparak protesto etti. Emek Gençliği üyeleri “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Katil ABD İşbirlikçi AKP” sloganları altında, alkış ve ıslıklarla Kerry’i protesto etti.

Gençlerden Kerry protestosu: ABD Ortadoğu'dan defol
Paylaş

Emek Gençliği yaptığı açıklamada John Kerry’nin Ortadoğu turu kapsamında Türkiye’de olduğunu hatırlattı. Yapılan açıklamada Kerry’nin Ortadoğu ziyaretinden halkların tedirgin olduğu kaydedilerek ABD’nin açıkladığı planın Ortadoğu’da ABD ve batılı emperyalistlerin hegemonyasını yeniden şekillendirmekten ibaret olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında: “AKP bir süredir, Suriye rejimine karşı emperyalistler ve Ortadoğu gericilikleriyle birlikte başladığı el Kaide ve el Nusra’yı destekleme politikalarında Katar ve Suudi Arabistan’la birlikte yalnız kalmıştı. Yaptığı tüm katliamlara rağmen IŞİD’e söz söylemekten kaçınan hükümet konsolosluk görevlilerinin rehin alınmasının ardından medyaya yayın yasağı getirerek içinde bulunduğu aciz durumu gizlemeye çalıştı… Ancak ‘bölgenin lider ülkesiyiz’ lafları Ortadoğu halkları nezdinde safsatadan ibarettir. Çünkü Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin stratejisi açmaza sürüklenmiştir ve her geçen gün halklar açısından daha fazla kan ve gözyaşı anlamına gelmektedir” dendi.

Ortadoğu halklarıyla dayanışma ve emperyalizme karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasının okunmasının ardından, üzerinde “Savaş tüccarlarını Ortadoğu’da istemiyoruz, John Kerry Türkiye’den Defol” yazan pankart helyum gazı doldurulmuş balonlara bağlanarak uçuruldu. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahlat’ta içme suyu ve çevre sorunları protesto edildi

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, Hama\'da kritik bir kasabayı ele geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...