10 Ağustos 2014 23:19

Mamak Cezaevi’nden kadınların öyküsü

Kaktüsler Susuz da Yaşar” kitabının yazarlarından, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan önceki akşam düzenlenen imza gününde Akbüklü okurları ile bir araya geldi.

Mamak Cezaevi’nden kadınların öyküsü
Paylaş

Kaktüsler Susuz da Yaşar” kitabının yazarlarından,  Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan önceki akşam düzenlenen imza gününde Akbüklü okurları ile bir araya geldi.

12 Eylül sürecinde, Ankara Mamak Cezaevinde tutuklu bulunan devrimci kadınların direniş öykülerinin kaleme alındığı “Kaktüsler Susuz da Yaşar” kitabının büyük ilgi gördüğü imza günü gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

BU KİTAP NE BİR YENİLGİ NE DE BİR ZAFER ÖYKÜSÜDÜR

Kendisi ile söyleşi olanağını bulduğumuz Selma Gürkan, “Kaktüsler Susuz da Yaşar”la ilgili: “ Mamak sürecini birlikte yaşadığımız arkadaşlarımızla 25-30 yıl sonra bile bir araya geldiğimizde hep yaşadıklarımızdan söz ediyorduk. Zulüm hiçbir zaman dört duvar arasında kalmı-yor, mutlaka ortaya çıkıyor. Bizler de yaşananların unutulmaması ve bir daha yaşanmaması için böyle bir kitabı oluşturmaya karar verdik. Tüm arkadaşların yaşadıklarını kaleme almasıyla da böyle bir çalışma ortaya çıktı. Bu kitap ne bir yenilgi ne de bir zafer öyküsüdür. Sadece koşullar ne olursa olsun, inançlarından, kişiliklerinden, dostluklarından ödün vermeyenlerin direniş öyküsüdür.

Nazilerden kurs gördüğünü övünerek anlatan Cezaevi Komutanı Raci Tetik’e “Darbeden önce benim askerlerimin gözleri ölü balık gibiydi, darbeden sonra burada herkesin gözünü ölü balık gözüne çevirmeye yemin ettim ama bir tek kadınlar koğuşunda bunu başaramadım” itirafını, bizzat bizim arkadaşımıza dile getirtenlerin öyküsüdür.” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Salt’tan e-yayın: Rabih Mroué

SONRAKİ HABER

‘Edep ya hu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...