08 Ağustos 2014 15:47

Dünya gençliği: Filistin’in ve Rojava’nın yanındayız

24. Uluslararası Anti-faşist Anti-emperyalist Gençlik Kampı katılımcıları, Dikili merkezde Filistin, Rojava ve Şengal’e yönelik saldırıları protesto etti.

Dünya gençliği: Filistin’in ve Rojava’nın yanındayız
Paylaş

24. Uluslararası Anti-faşist Anti-emperyalist Gençlik Kampı katılımcıları, Dikili merkezde Filistin, Rojava ve Şengal’e yönelik saldırıları protesto etti.

16 ülkeden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleyen eyleme, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile Ekvador Demokratik Halk Hareketi (MPD) Milletvekili Militon Gualan da katıldı.

Eylemde konuşan Ceren Kocataş, siyonistlerin ayırt etmeden evleri, okulları, sağlık merkezlerini bombaladığını belirterek, “Filistin halkının onlarca yıldır yüz yüze olduğu trajedinin baş sorumlusu olan Batılı emperyalistler ve özellikle de ABD, sanki iki taraflı bir savaş varmış gibi ‘karşılıklılıktan’ ve İsrail’in savunma hakkından söz ediyor, kongrelerinden İsrail’e yüz milyonlarca dolarlık yardım kararları çıkarıyorlar. Onlar için; bu zulüm altında katledilen Filistinlilerin yaşama hakları yok, ama ‘savunma hakkı’ adı altında zalimin zulmetme hakkı var ve kutsal!” dedi.

Emperyalistlerin IŞİD’in, başta Rojava olmak üzere tüm bölgede ağır silahlarla saldırısı karşısında da aynı tutumu aldığını söyleyen Kocataş, İsrail saldırısı karşısında olduğu gibi, IŞİD saldırısı karşısında da ezilen halkları ve haklarının yok sayıldığını belirtti. Türkiye Hükümetinin ve bölge ülkelerinin gerici hükümetlerinin saldırılar karşısında sessiz kalma ya da sadece laf etmekle yetindiğine dikkat çeken Kocataş, “İşte bu nedenlerle, biz dört kıta ve 16 ülkeden ilerici, anti-emperyalist, anti-faşist gençler olarak, İsrail Siyonizmi ve saldırılarını lanetliyor; bütün kalbimizle Filistin halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de, “Suriye’de, Rojava’da, Musul’da, Şengal’de halklar öldürülüyor. Dünyayı yöneten güçler, bu katliamlara sessiz kalıyor. Biz yüreği barıştan kardeşlikten yana atan gençler ve halklar olarak, bu katliama sessiz kalmıyoruz” dedi.

BARIŞ ATAY: OYUM DEMİRTAŞ’A

Gençlik Kampı’na katılan oyuncu Barış Atay, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’a oy vereceğini açıkladı. Barış Atay’la yapılan söyleşiye gençlerin ilgisi yoğun oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin konuşulduğu söyleşide konuşan Atay, “İkinci tura geçmesini umut ediyorum ve eğer geçmemesi halinde boykot edeceğim. CHP ve MHP ortak bir çatı adayı çıkarma olayı da, gayet saçma bir olay. Hiçbir şekilde Ekmeleddin İhsanoğlu’yu desteklemiyorum” dedi. AKP’nin Kürtlerin sorunlarıyla ilgilenmediğinin söyleyen Atay, “Recep Tayyip Erdoğan, zaten insan seven yapıda biri değildir” dedi. (Dikili/EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

Dikkat, oy kullanacağınız sandığı kontrol edin

SONRAKİ HABER

‘Dere yataklarındaki yapılar derhal kaldırılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...