08 Ağustos 2014 15:27

Amberin Zaman’dan Erdoğan’a ‘Bakara’lı yanıt!

Başbakan’ın Erdoğan’ın “Edepsiz kadın” diyerek hedef gösterdiği Amberin Zaman Erdoğan’a cevap verdi: Amberin Zaman Erdoğan’a, “Bakaracı makaracılar değil de ben mi dine, Müslümanlığa hakaret ettim?” diye sordu.

Amberin Zaman’dan Erdoğan’a ‘Bakara’lı yanıt!
Paylaş

Başbakan’ın Erdoğan’ın “Edepsiz kadın” diyerek hedef gösterdiği Amberin Zaman Erdoğan’a cevap verdi: Amberin Zaman Erdoğan’a, “Bakaracı makaracılar değil de ben mi dine, Müslümanlığa hakaret ettim?​” diye sordu.

Amberin Zaman Taraf’ın İnternet sitesinden verdiği yanıtta, “Size yaptığım eleştiriyi, İslam’a bir hakaret olarak göstererek kendinizi kurtaramazsınız. Hadi diyelim bu dünyada kurtardınız, yaptıklarınızdan dolayı en küçük bir utanma, vicdan acısı hissetmediniz. Ya çok önemsediğiniz ahrette bu yaptıklarınızı nasıl açıklayacaksınız? Bir Müslüman olarak soruyorum” diye yanıt verdi.

The Economist dergisi de Amberin Zaman’ın Erdoğan tarafından hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

The Economist’ten yapılan açıklamada Zaman’ın 15 yıldır The Economist için çalıştığını ve çok saygıdeğer olduğu belirtilerek “Zaman'ın ve haberlerinin arkasındayız” denidi. “Gazetecilere gözdağı vermenin demokrasilerde yeri yoktur” ifadesinin yer aldığı açıklamada Erdoğan yönetimindeki Türkiye'de bağımsız gazeteciliğin gittikçe zorlaştığı vurgulandı.

NE OLMUŞTU?
Erdoğan Malatya mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’un CNN Türk’teki bir televizyon programında, “Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var” diğini belirterek şunları söylemişti: Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın, 'Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi’ diyor. Haddini bil haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte bu malum Doğan grubunun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99’u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Yeni operasyon Hürriyet’e mi?

SONRAKİ HABER

Dikkat, oy kullanacağınız sandığı kontrol edin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...