7 Ağustos 2014 23:29

Gebze’de daha önce kaza geçiren stajyer öğrenci öldü

Yaz stajını yapmak için girdiği Filli Boya’da 15 Temmuz’da elektrik hattı çekerken elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ve günlerdir hastanede yoğun bakımda tutulan meslek lisesi son sınıf öğrencisi Oğuzhan Çalışkan  bugün yaşamını yitirdi.

STFA Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencisi olan Oğuzhan Çalışkan, yaz stajını yaptığı Filli Boya'da elektrik hattı çekerken elektrik akımına kapılmış ve ağır yaralanmıştı. Kalbi duran Çalışkan, Medikal Park Hastanesi’nde uyutuluyordu.

Kaldırıldığı hastanede günlerdir yoğun bakımda olan Çalışkan, bugün (07.08.2014) yaşamını yitirdi. Çalışkan’ın cenazesi hastaneden Adli Tıp’a nakledildi. Yarın, Çalışkan için cenaze töreni gerçekleştirilecek. Meslek lisesi öğrencisi Oğuzhan Çalışkan, ihmaller ve güvencesiz çalışma koşulları yüzünden yaşamını yitirdi.

Kaza sonrası  işveren, Oğuzhan’ın  ailesi ile görüşerek; “Vicdanen rahatım, bizim hiçbir sorumluluğumuz yok” dediği öğrenildi

Oğuzhan Çalışkan işçi ailenin çocuğuydu, bir aylık staj yapmak için işe başlamış, stajının üç haftasını tamamlamış  ve stajının bitmesine 1 hafta kala iş kazası geçirmişti. (Gebze/EVRENSEL)
 

Evrensel'i Takip Et