03 Ağustos 2014 01:03

Dünya Gençliği, Dikili'deki kampta bir araya geldi

'Dünya Gençliği Barış ve Gelecek için Buluşuyor' sloganıyla İzmir Dikili’de başlayan 24. Uluslararası Antifaşist, Antiemperyalist Gençlik Kampı'nın açılışı yapıldı. Kampın açış konuşmasında, gençlerin Avrupa'dan Asya'dan, Latin Amerika'dan, Afrika'dan Ortodoğu'dan geleceğin provasını yapmak için yollara düştükleri vurgulandı.

Paylaş

'Dünya Gençliği Barış ve Gelecek için Buluşuyor' sloganıyla İzmir Dikili’de başlayan 24. Uluslararası Antifaşist, Antiemperyalist Gençlik Kampı'nın açılışı yapıldı. Dünya gençliği kampta bir araya gelirken, aralarında Ekvador, Lübnan, Kürdistan, Almanya, Fransa, Avusturya, İngiltere, Meksika, Brezilya, Danimarka, Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerin bulunduğu 16 ülke delegasyonu sahneye çıkarak kampa katılan gençleri kendi dillerinde selamladı. Rojavalı gençler sınırı gecemediği için kampa katılamazken bu duruma gençler büyük tepki gösterdi. Ayrıca kampa önümüzdeki günlerde Tunus, Venezuela ve Dominik Cumhuriyeti'nden gençler de katılacak.

"DİLLERİMİZ, KÜLTÜRLERİMİZ FARKLI OLSA DA BİZLER AYNIYIZ!"
 24. Uluslararası Gençlik Kampı'nın açılış konuşmasını Türkçe ve İngilizce olarak Elif Ergin ile Deniz Ortakçı yaptı. Dünyanın bir çok ülkesinde Barış ve geleceği için mücadele eden gençler olarak birarada olduklarını söyleyen Ergin, Avrupa'dan Asya'dan, Latin Amerika'dan, Afrika'dan Ortodoğu'dan geleceğin provasını yapmak için yollara düştüklerini söyledi. Kapitalist, emperyalist sistemin dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar gençleri karanlık bir geleceğe mahkum etmek istediğine dikkat çeken Ergin, gençliğin tüm bu saldırılara karşısına dikildiğini vurguladı. Ergin, "Dillerimiz, kültürlerimiz farklı olsa da bizler aynıyız!" dedi.

"BU YIL BARIŞIN DAHA ÇOK ANLAMI VAR"
Ergin ve Ortakçı'dan sonra konuşma yapan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Filistin, Irak, Suriye Kobani ve Rojava'da yaşanan saldırıları lanetledi. Bu yıl gençleri bir araya getiren barışın daha çok anlamı olduğunu vurgulayan Gürkan, "Doğayı, insanlığın yarattığı tüm değerleri tahrip eden, geleceğini emeğin kölece sömürüsüne yaslayan kapitalizmin yıkıcı ve sömürücü politikalarına karşı gelecek mücadelenizin anlamı daha da artmaktadır" dedi. Ortadoğu'da olanların bir dinler ve mezhepler çatışması olmadığını belirten Gürkan, dünyaya hakim olmak isteyen emperyalist güçlerin iktidarını sağlama alma savaşı olduğunu vurguladı. Bunun için de emperyalist güçlerin hiçbir kuralları ve ahlakları olmadığını kaydeden Gürkan, "İsrail Filistin halkını hunharca katlederken gücü, cesareti ve gerekli desteği ABD'den almaktadır.Bunca katliamın karşısında ABD ve Avrupalı müttefikleri hâlâ İsrail'in kendini savunma hakkından bahsedebilme yüzsüzlüğünü göstermektedirler" dedi. Arınç'ın kahkaha açıklamalarına atıfta bulunan Gürkan, "Bu ülkede genç olmak zordur, kadın olmak daha zordur. Zordur ama varlıklarının görünür olması hatta kahkahaları bile egemenleri korkutmaktadır" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Gürkan, gençlerin geleceğine oylarıyla bir tuğla koyacağını kaydetti. "Bakın adaylara gençliğe en yakın aday kim? Herhalde cevap Halkların ve Değişimin adayı Selahattin Demirtaş'tır" diyen Selma Gürkan, Demirtaş'a verilen oyun halkların kardeşliğine, Kürt sorununda çözümün güçlendirilmesine, demokrasinin ilerlemesine, inançların özgürleşmesine verilecek oy demek olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından Yeldeğirmeni ve Karmate sahneye çıktı. Gençler, söylenen türkü ve ezgiler eşliğinde halaylar çekti, horonlar tepti. (Dikili/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD sempatizanı olduğu iddia edilen grup Kürtlere saldırdı

SONRAKİ HABER

O asker kaçırılmamış, çatışmada öldürülmüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...