01 Ağustos 2014 18:45

YPG: Bir ayda 685 IŞİD üyesi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Temmuz ayı içerisinde IŞİD ile yaşanan çatışmalarda 685 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

YPG: Bir ayda 685 IŞİD üyesi öldürüldü
Paylaş

YPG Basın Merkezi, Temmuz ayı içerisinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile yaşanan çatışmalarda 685 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi, Kobanê’yi düşürmek üzere saldırıya geçen IŞİD'le yaşanan çatışmalardaki bir aylık bilançoyu açıkladı. Temmuz ayı boyunca 685 IŞİD mensubunun öldürüldüğü, 6 tank, 14 örgüt merkezi ve örgüte ait araçların vurulduğu, onlarca silahın ele geçirildiği açıklandı. YPG çatışmalarda 72 YPG/YPJ militanı ve 2 sivil yurttaşın da yaşamını yitirdiğini de açıkladı.

Açıklamaya göre Temmuz ayı savaş bilânçosu şöyle:

*IŞİD 21'i havan, tank ve toplarla yapılan bombardımanlar olmak üzere 57 saldırı gerçekleştirdi. Zor Mixar ve Beyadiyê köylerine 3 bin top ve 57 havan atıldı.

* YPG örgüt merkezi ve üs alanlarına 8 eylem gerçekleştirdi. (YPG'nin 22 Temmuz'da başlattığı operasyonlar sırasında gerçekleştirdiği eylem sayısı buna dahil değildir)

* Aralarında 5 emirin de bulunduğu 685 IŞİD üyesi öldürüldü. IŞİD üyelerinden 232'si YPG'nin 22 Temmuz'da başlattığı ve halan devam eden operasyonları sırasında öldürüldü. Öldürülen IŞİD emirlerinden birinin cenazesi YPG'nin elinde bulunuyor. Yine çatışmalarda yüzlerce IŞİD mensubu yaralandı.

* 6 Tank ile 28 askeri araç ve 2 motosiklet darbelendi, 14 örgüt merkezi vuruldu. Vurulan tanklardan 2'si, askeri araçlardan ise 5'i kullanılamaz hale getirildi.

* 17 Kalaşnikov, 3 Biksi, 3 BMB, 2 RGB silahı, 8 RGB roketi, 2 doçka, 1 RGB çantası, 16 el bombası, 2 tüfek, 1 tapanca, 40 şarjör ve yüzlerce kurşun, 3 motosiklet, 4 gece dürbünü ve bir ilk yardım çantası ele geçirildi.

* 23 Temmuz günü Çel Oxilê köyü ile Beyadiye bağlı bir mezra, 31 Temmuz günü ise Girê Zagros ve Mala Berkil köyleri IŞİD'den kurtarıldı.

Temmuz ayı içerisinde yaşanan çatışmalarda 56 YPG, 16 YPJ savaşçısı ile 2 sivil olmak üzere 74 kişi yaşamını yitirdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Munzur’dan Rojava’ya selam

SONRAKİ HABER

İhsanoğlu’dan İstiklal Marşlı yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...