26 Temmuz 2014 10:22

IŞİD, Hz. Şit Camii'ni de havaya uçurdu

Irak'ın Musul kentinde Osmanlı Valisi Mustafa Paşa tarafından 1057 hicri yılında inşa edilen Hz. Şit peygamber Camii, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından patlatıldı. IŞİD dün de Musul'da peygamber Hz. Yunus'un türbesi olarak bilinen tarihi mekanı aynı yöntemi kullanarak havaya uçurmuştu.

IŞİD, Hz. Şit Camii\'ni de havaya uçurdu
Paylaş

Irak'ın Musul kentinde Osmanlı Valisi Mustafa Paşa tarafından 1057 hicri yılında inşa edilen Hz. Şit peygamber Camii, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından patlatıldı.

Patlama anını sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan görgü tanıklarına göre, cami cuma namazından sonra IŞİD militanları tarafından boşaltıldı ve içine bombalar yerleştirilerek uzaktan kumandayla havaya uçuruldu. Patlama anı kameralara yansıdı.

Daha önce Musul, Telafer ve Kerkük'te din adamlarına ait türbeleri ve Şii camilerini dinamit kullanarak patlatan IŞİD dün de Musul'da peygamber Hz. Yunus'un türbesi olarak bilinen tarihi mekanı aynı yöntemi kullanarak havaya uçurmuştu. Müslümanlar ve Hristiyanlar için de kutsal sayılan Yunus Peygamber türbesinin patlatılması Iraklılar arasında tepkiye neden oldu.

134 hicri yılında yapılan cami her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyordu. Hacılar kutsal topraklara giderken burayı ziyaret etmeyi hacca tamamlayıcı bir ibadet olarak görüyorlardı. 2010 yılının haziran ayında caminin yakınında patlayan bomba nedeniyle dış duvarı zarar görmüştü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zaman Gazetesi\'nin tabelası indirildi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk oy kullanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...