18 Temmuz 2014 14:45

İzmir’de gençler kamp öncesi buluştu

Evrensel Kültür Merkezi, 2-10 Ağustos tarihinde gerçekleştireceği 24.Antifaşist -emperyalist Uluslararası Gençlik kampı tanıtım etkinliğini İzmir Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Paylaş

Evrensel Kültür Merkezi, 2-10 Ağustos tarihinde gerçekleştireceği 24.Antifaşist -emperyalist Uluslararası Gençlik kampı tanıtım etkinliğini İzmir Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Etkinliğe Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’da katılarak gençlerle bir araya geldi.
Etkinlik öncesi kampa dair fotoğraflardan oluşan sergi gezildi ve kokteyl yapıldı.
Etkinlik kampı tanıtan sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından Pandomim Sanatçısı İlker Kılıçer, Soma faciasına dair bir kukla oyunu sergiledi. Program kampa katılacak bir gencin konuşmasıyla devam etti. Pınar Çetinkaya, yakın coğrafyalarda yaşananların kampa ayrı bir anlam katacağını, uluslararası dayanışmanın öneminin daha iyi anlaşılacağını vurgulayarak, tüm gençleri dünya gençliğinin buluşmasına davet etti.
Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Feyzi Üçer, emekçiler olarak gençlerin yanlarında olduklarının ve uluslararası bir gençlik kampının, dünyada yaşanan savaşlara karşı barışın ve kardeşliğin vurgusun yapılmasının önemli olduğunu belirtti.
Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, "Bu kamp yolculuğuna başladığından beri sloganı gelecekten çalınmış 10 gün, keşke bütün hırsızlıklar bunun gibi olsa" diyerek başladı sözlerine. Gürkan, AKP iktidarının gençlik üzerindeki yoğun baskısından ve geçirdiğimiz süreçte kaybettiğimiz gençlerden söz ederek, “Ama gençliğin enerjisi çok kuvvetli, bu uluslararası gençlik kampınınsa gençlere inanılmaz tecrübeler katacağına inanarak, tüm gençlere başarılar dilerim” dedi. Etkinlik Yel Değirmeni müzik grubunun coşkulu ezgileriyle son buldu. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tapu emekçileri yaşanan şiddet olaylarını kınadı

SONRAKİ HABER

HDP, hasta tutuklular için kanun teklifi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...