10 Temmuz 2014 22:42

Soma’yı kapağına taşıyan Üç Nokta

Edebiyatta Üç Nokta dergisi şiar edindiği eleştirel yaklaşımını bu sayıda da kapağına taşıdığı kömür ve madenci kaskı fotoğrafı ile devam ettiriyor.

Derginin Editörü Cenk Gündoğdu eşik adlı köşeden ‘Soma’ başlıklı yazısında sözün bittiğini işaret eder gibi yakın zamanda açıktan devlet ihmali ve özelleştirme politikalarıyla katledilen 301 emekçinin adı ve soyadına yer veriyor.  

Derginin dem köşesinde Ece Ayhan’ın Meçhul Öğrenci Anıtı şiiri, yaşanan Soma katliamına güncel bir gönderme olarak yer verildiğini doğrulatır itirazları bünyesinde taşıyor. Roland Barthes’in görselin aklını kurcaladığı görüntünün retoriğine yaklaşan İmza adlı metin Ayşenaz Koç, Ömer Albayrak çevirisiyle poetika köşesinde sunulmuş.

Sina Akyol ile İsmail Mert Başat, Asuman Susam, Orhan Alkaya, Gonca Özmen, Hakan Cem, Emel Kaya, Veysi Erdoğan, Cenk Gündoğdu çoklu söyleşi gerçekleştirmiş.  
Ayşegül Yıldız, Oyun Yazarı ve Öykücü Özen Yula’yla, Yağmur Ali Coşkun Yazar Nuray Sancar’la, Sezin Seda Altun Eleştirmen Baki Asiltürk’le son çalışmaları üzerinden oylumlu iz bırakan söyleşi gerçekleştirmiş.  

Ayrıca Mehmet Yalçın Şair Apollinaire’e dair incelemesiyle, Hüseyin Kıran, ‘Köleliğin Değil Özgürleşmenin Taraftarıyız’ adlı eleştirel metniyle, Nilay Özer ‘hak, hukuk, vicdan’ başlıklı güncel meselelere dair değerlendirmesiyle, Nihat Bayat ‘Sanat ve Toplumsal Etki’ başlıklı iktidar karşısında sanatçı tavrını sorguladığı incelemesiyle, Seyyit Nezir Postmodern Eşikte Dingili Kıramayanlar Bloku adlı sertliği zulasında taşıyan metniyle, Genç Yazar Gül Yıldız aşkın varlığını  Wilhelm Schmid’in ‘Aşk nedir ve ne kadar zordur’u sorguladığı kitabının değerlendirmesiyle ve Gürçim Yılmaz dergide öyküleriyle, Erkut  Tokman dilimize kazandırdığı Romen şairlerinin şiirleri ve panoramasını değerlendirmesiyle dergide yer alan isimler. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et