07 Temmuz 2014 16:36

AKP’de ‘Gül’ dönüyor yorumları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığından sonra parti kurmaylarına, “Partinin başına kim gelecek, başbakan kim olacak, bir süre bunu tartıştırmayın” talimatını verse de AKP içerisinde “Gül dönüyor” yorumları yapılmaya başlandı bile. Özellikle Gül’ün Erdoğan’ın adaylığını açıklamasından sonra yaptığı açıklamalar “partiye dönüş” mesajı olarak yorumlanıyor.

AKP’de ‘Gül’ dönüyor yorumları
Paylaş

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığından sonra parti kurmaylarına, “Partinin başına kim gelecek, başbakan kim olacak, bir süre bunu tartıştırmayın” talimatını verse de AKP içerisinde “Gül dönüyor” yorumları yapılmaya başlandı bile. Özellikle Gül’ün Erdoğan’ın adaylığını açıklamasından sonra yaptığı açıklamalar “partiye dönüş” mesajı olarak yorumlanıyor.

Gül’ün, son günlerde “Partinin başına geçecek misiniz?​” şeklindeki sorulara sıkça cevap vermesi parti içinde bir grup milletvekilince mesaj olarak algılandı. Gül’ün son açıklamalarının, bir süre önce parti içinde Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında başlayan “genç-yaşlı” tartışmalarına da gönderme olarak yorumlanıyor. Parti içerisinde, AKP’nin başına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun geçmesini isteyen ve başını Yalçın Akdoğan’ın çektiği bir grup milletvekili var. Diğer taraftan partinin kurucuları ve üç dönemi dolduran çok sayıda milletvekili ise Erdoğan’dan sonra AKP’nin başına Gül’ün geçmesini istiyor.

O KADRO ERDOĞAN’IN CEBİNDE

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını kesin kazanacağını beklediği ve bundan sonra da partinin başına kimin geçeceği konusunda tüm çalışmalarını yaptığı belirtiliyor. Erdoğan’ın kendisinden sonra AKP’yi genel seçimlere kimin götüreceği, yeni kabineye kimleri getireceği, başbakanın ya da genel başkanın kim olacağını belirlediği ve o listenin de cebinde olduğu söyleniyor. Ancak, Erdoğan’ın bu kararını 10 Ağustos’tan sonra kurmaylarına açıklayacağı da ifade ediliyor. (AnkaraANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

FT’den Erdoğan’a eleştiri: ‘Atatürk’ten ziyade Putin’

SONRAKİ HABER

Binler DAY-MER Festivalinde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...