03 Temmuz 2014 18:13

Hızlı tren açılmadan kaza yaptı

İstanbul-Eskişehir arası yapımı devam eden ve kısa süre içinde açılışı yapılacağı duyurulan Yüksek Hızlı Tren, (YHT) test sürüşü yaptığı sırada kaza yaptı.

Hızlı tren açılmadan kaza yaptı
Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

İstanbul-Eskişehir arası yapımı devam eden ve kısa süre içinde açılışı yapılacağı duyurulan Yüksek Hızlı Tren, (YHT) test sürüşü yaptığı sırada kaza yaptı. Demiryollarında örgütlü Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Nazım Karakurt, hattın “siyası şov” amacıyla gerekli hazırlıklar tamamlanmadan açılmak istendiğini, bunun kazalara davetiye çıkardığını söyledi.
Açılışı 11 Temmuz’da yapılması planlanan YHT, Ankara’dan İstanbul istikametine test sürüşü yaptığı sırada, Dilovası Diliskelesi mevkii tünel girişinde, ray vidalaması yapan araca çarptı. Piri Reis isimli trende, çarpmanın etkisiyle bir vagon raydan çıktı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

BTS Genel Başkanı Nazım Karakurt, kazayı gazetemize değerlendirdi. Hızlandırılmış hatların tamamlandığı iddia edilmesine rağmen gerekli işlemlerin bitmediğini dile getiren Karakurt, gerekli test sürüşlerinin tam olarak yapılmadığını vurguladı. Yapım aşamasındaki hızlı trenin en önemli sorunlarından birinin de trafiğin yönetilme biçimi olduğunu ifade eden Karakurt, elektrizasyon ve sinyalizasyonun bitirilmediğini, hatta tren trafiğinin görülmediğini söyledi. Bu nedenle telsizlerin kullanıldığını dile getiren Karakurt, bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

SİYASİ ŞOV YAPMAK İSTİYORLARDI

Proje tam olarak bitirilmeden Ankara-İstanbul arası hızlı trenin açılmak istendiğini belirten Karakurt, İstanbul-Ankara arasına yapılacak hızlı trenin iddia edildiği gibi 3 buçuk saatte yol alamayacağını ifade etti. Siyasi şov yapmak için gerekli işlemler bitirilmeden hızlı tren açılışının yapılmaya çalışıldığını dile getiren Karakurt, arkadaşlarının kaza yerinde olduğunu ve yaptıkları incelemelerin sonucunu yakında paylaşacaklarını açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Uğur Kurt soruşturmasında yeni görüntüler ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Büyükşehir işçileri taşeron şirketlere ‘gelme’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa