30 Haziran 2014 16:14

Ukrayna: Ateşkese uyulmuyor

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyinden yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki çatışmalarda 5 Ukrayna askerinin öldürüldüğü, 18’inin ise yarandığı bildirildi.

Ukrayna: Ateşkese uyulmuyor
Paylaş

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyinden yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki çatışmalarda 5 Ukrayna askerinin öldürüldüğü, 18’inin ise yarandığı bildirildi.

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Bilgi Merkezi Temsilcisi Andrey Lısenko, Rus yanlısı milislere karşı yürütülen terörle mücadele operasyonlarında toplam 145 Ukraynalı askerin öldüğü ve 312’nin ise yaralandığını belirtti. Andery Lısenko: “Yapılan ateşkes anlaşmasına uymayan silahlı ayrıkçılar, Slavyansk şehrinin yakınında bulunan Ukraynalı askerlere ağır silahlardan saldırdı. Bunun sonucunda 3 asker öldü ve 4 asker de yaralandı. Ayrıca Donetsk bölgesinin, Kramatorsk şehrinin havaalanı yakınında, Ukrayna silahlı güçleriyle ve Lugansk Bölgesinin sınır muhafızlarının kalesine silahlı saldırı yapıldı. Tüm saldırılara silahla karşılık verilmesi sonucunda ayrılıkçılar geri çekildi.” dedi.

Bununla beraber Rus yanlısı milisler, Donetsk’te bir kimyasal ürün fabrikasını ele geçirdi. Milislerin bu kimyasal ürün fabrikasında parça tesirli el bombası üreteceği iddia edildi.
Milisler Donetsk şehrinde İçişleri Bakanlığına ait 2 bina ve Lugansk’ta mobil teknik servis operatör ofisini işgal etti. Doğu bölgelerinde demir yollarını bombalarla tahrip etmeye de devam ediyor.

UKRAYNA’NIN DOĞUSUNDAN BİNLERCE KİŞİ GÖÇ ETTİ

Ukrayna’nın doğu bölgelerindeki Rus yanlısı milislerle kolluk kuvvetleri arasındaki çatışmalardan etkilenen 25 binden fazla sivil bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Bölgeden ayrılan kişilerin genellikle; Kiev, Zaporoj, Harkiv, Odesa ve Dnepropetrovsk bölgelerinde yerleştiği bildirildi. Ukrayna Olağanüstü Haller Servisinden yapılan açıklamada, terörle mücadele operasyonlarının başladığı nisan ayından bu tarafa, Donetsk ve Lugansk bölgelerinden 25 binden fazla kişi ülkenin farklı yerlere yerleştirildi. (Moskova/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Rus jetleri IŞİD’e karşı Irak’ta

SONRAKİ HABER

Bahçelievler katliamı sanığı öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...