28 Haziran 2014 14:54

Medeni Yıldırım, geçen sene katledildiği yerde anıldı

Lice’de, kalekol ve karekol yapımlarına karşı geçen yıl yapılan eylemde askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım, katledildiği yerde anıldı.

Medeni Yıldırım, geçen sene katledildiği yerde anıldı
Paylaş

Lice’de, kalekol ve karekol yapımlarına karşı geçen yıl yapılan eylemde askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım, katledildiği yerde anıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, kalekol ve karekol yapımlarına karşı geçen yıl Kayacık Jandarma Karakolu'nun önünde yapılan eylemde askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım, katledildiği yerde anıldı. Anmada, faillerin bulunmamasına ve karakol yapımlarının sürmesine tepki gösterildi.
Karakol önünde yapılan anmaya Yıldırım ailesi, BDP ve MEYA-DER yöneticileri de katıldı. MEYA-DER Diyarbakır Şube Başkanı Leyla Ayaz, kalekol yapımlarına karşı duran insanların üzerine ateş açıldığını belirtti. Ayaz, kalekol protestolarında asker kurşunu ile öldürülen Yıldırım'ın faillerinin bilinmesine rağmen herhangi bir soruşturma açılmadığını belirtti. Devam eden Lice direnişine de değinen Ayaz, herkesi nöbet çadırlarında Yıldırım'ın mücadelesine sahip çıkmaya çağırdı.
BDP Diyarbakır İl Eş Başkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu ise bölgede sömürge hukukunun uygulandığını, devlet zulmü devam ettikçe Kürt halkının da direnişine devam edeceğini vurguladı.

‘FAİLLERİ CEZALANDIRILSIN’

Medeni Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım, gençlerin kalekol yapımlarına karşı demokratik tepkilerini dile getirdiğini belirterek, kalekoldaki askerlerin ateşli silahlarla gençleri rastgele taradığını söyledi. Anne Yıldırım, “Geçen yıl Medeni ölünce oğlum son olsun demiştim fakat sonrasında kalekol yapımları devam ederken insanlar da ölmeye devam etti” dedi. Yargı sürecine de tepki gösteren anne Yıldırım, faillerin belli olmasına rağmen devletin onları koruduğunu ama buna rağmen failler cezalandırılana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sınırda Rojavalı bir genç katledildi

SONRAKİ HABER

Emniyet binasındaki bayrağı indirmek isteyen kişiyi polis vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa