23 Haziran 2014 17:47

Ürdün, IŞİD’e karşı yığınak yapıyor

Irak’ta bulunan yerel kaynaklara göre IŞİD’e bağlı silahlı gruplar, Ürdün sınırında bulunan Terbil sınır kapısını da ele geçirdiğini söyledi. Ürdün ise IŞİD tehdidine karşı Irak sınırına yığınak yapıyo

Ürdün, IŞİD’e  karşı yığınak yapıyor
Paylaş

Irak’ta bulunan yerel kaynaklara göre IŞİD’e bağlı silahlı gruplar, Ürdün sınırında bulunan Terbil sınır kapısını da ele geçirdiğini söyledi. Ürdün ise IŞİD tehdidine karşı Irak sınırına yığınak yapıyor. El Cezire Iraklı yerek kaynaklara dayandırdığı haberine göre, IŞİD’in Bağdat’a 575, Ürdün’ün başkenti Amman’a ise 320 kilometre uzaklıkta bulunan sınır kapısından geçişlerin tamamen durduğunu duyurdu.

Ürdün Enformasyon Bakanı Muhammed Mevmeni Reuters’e yaptığı açıklamada, 22 Haziran itibariyle sınır kapısına Irak tarafından ulaşımda sıkıntılar yaşanmaya başladığını söyledi.
Sınırdan geçmek isteyen araçların bazı silahlı gruplar tarafından engellendiği ve saldırıya uğradığını söyleyen Mevmeni, sınır kapısının iki ülke arasında ziyaret ve mal taşıma amaçlı kullanıldığını vurguladı. Mevmeni, sınır kapısının ulaşıma tamamen kapatıldığını da ifade etti.

IŞİD Dicle nehrinin kıyısında yer alan Musul’u ele geçirdikten sonra da nehir boyunca ilerlemiş ve Tikrit’i de almıştı. Cumartesi günü IŞİD ve aşiretlere bağlı silahlı gruplar, Irak’ın Suriye sınırındaki Kaim kentini ve sınır kapısını da tamamen ele geçirmişti.

Kaim sınır kapısı Irak’ın Anbar eyaletinin sınırları içinde ve Suriye’nin Deyr Ez Zor kenti sınırlarında yer alan Ebu Kemal sınır kapısının karşısında yer alıyor. Rutba ise daha güneyde olmasına karşın Bağdat’ı Ürdün’e bağlayan yol üzerinde bulunmasından dolayı önemli bir konumda. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtaydan sevindiren prim kararı

SONRAKİ HABER

Genç Yeni Farklı kapılarını açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...