21 Haziran 2014 22:23

15 yaş, öldürülen çocukları hatırlatıyor

Geçtiğimiz hafta Adana’nın Hürriyet mahallesinde polisin attığı ses bombasının kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Aras Emek Gençliği tarafından anıldı.

15 yaş, öldürülen çocukları hatırlatıyor
Paylaş

Geçtiğimiz hafta Adana’nın Hürriyet mahallesinde polisin attığı ses bombasının kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Aras Emek Gençliği tarafından anıldı. Baraj yolu Gençlik Meydanı’nda bir araya gelen Emek Gençliği üyeleri “İbrahim Aras Ölümsüzdür” pankartı açarak polis şiddetinin geldiği noktaya dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı.  Açıklamada, çocuk yaşta katledilen Berkin Elvan, Ceylan Önkol, Ahmet Yıldız, Uğur Kaymaz’ı ve 15 yaşında öldürülen İbrahim Aras’ı hatırlatarak “bir yaş aralığı bizim ülkemizde artık öldürülen çocukların ismini aklımıza getiriyor” denildi.

'SÖMÜRÜ DÜZENİNE SON VERECEĞİZ'

Yolsuzluk, hırsızlık düzeninin ortaya çıkması ile daha fazla batağa saplanan sermaye iktidarının taşeronlaşma ve özelleştirmelerle emekçiler üzerinde baskısını arttırmak için yasaları değiştirdiği bu günlerde emekçilerle birlikte inkara karşı direnen Kürt halkı ve gelecekleri kıskaç altına alınmak istenen gençliğin sömürü çarkına son vererek kan emicilerden hesap soracağı belirtildi.

'YAŞAMI SAVUNACAĞIZ'

Erdoğan’ın “Kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılacaktır” sözünün arkasında durmayı ihmal etmediğini dile getirilen açıklamada “Gezi’de, Lice’de olduğu gibi bir çocuğumuzu daha toprağa verdik” dedi.  Gençlik ve emekçilerin en ufak başkaldırısına tahammülü olmayan, TEKEL’de, Yatağan’da, Soma’da kolluk kuvvetlerini işçilerin üzerine salan hükümetin kolluk kuvvetlerinin 15 yaşında bir çocuğu Lice için sokağa çıktı diye katlettiğini belirtilen açıklamada, “15’inde ölen tüm fidanlarımız için ölüme karşı yaşamı savunuyoruz” dedi. Basın açıklamasının ardından şiirler okundu. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Erzurum’da tarihi eserler çürümeye terk ediliyor

SONRAKİ HABER

Şairler, şiirler, ezgiler...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...