20 Haziran 2014 19:07

Kılıçdaroğlu: Çözüm süreci yasallaşmalı

Diyarbakır'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptıkları çalışmalara karşılık CHP’ye oy çıkmamasına sitem etti. Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin yasallaşması gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu: Çözüm süreci yasallaşmalı
Paylaş

Diyarbakır'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptıkları çalışmalara karşılık CHP’ye oy çıkmamasına sitem etti. Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin yasallaşması gerektiğini kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından düzenlenen Tigris Diyalogları toplantısına konuşmacı olarak katıldı. Kılıçdaroğlu’nu Diyarbakır ziyaretinde Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Tekin Bingöl, Emel Yıldırım ile milletvekilleri Rıza Türmen, Gürkut Acar, İdris Yıldız, Hasan Ören, Candan Yüceer, Levent Gök ve Melda Onur eşlik etti.

TIR’LARLA SİLAH GİTTİ

Ortadoğu’nun kan gölüne dönüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin Başbakanı, IŞİD insanları rehin alırken, sessiz kalıyorsa, hepimizin oturup düşünmesi lazım. TIR’larla silahla nereye gidiyor düşünmemiz lazım. TIR’larla silahların nereye gittiğini hepimiz biliyoruz. Adımın Kemal olduğunu bildiğim kadar o TIR’larla silah gittiğini biliyorum. O silah döndü bizim insanımıza karşı” dedi.

‘BÖLGEDE YANKI BULMUYOR’

Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümüne dair bir süreç yaşadıklarını ifade ederek, “Ne konuşuluyor? Hiç kimse bilmiyor. CHP neden bu konuda çalışmıyor diye bize soruyorsunuz. Bizim sözlerimiz bu bölgede de yeteri kadar yankı bulmuyor” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP’nin 1930’lar ve 1940’lı yıllar gibi algılandığını belirterek, CHP’nin değiştiğini kaydetti.
Çözümden yana olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, Roboskî katliamı döneminde yaptıkları çalışmalara değinerek, “Hesabını sormak isteyen CHP’ye bölgede oy çıktı mı? Hayır. O zaman aramızda sorun var. Ben sizin hakkınızı savunuyorum, siz sizi savunmayana oy verdiniz. Sınır ötesi, parlamentonun yetkisinde. Talimatı kim verdi? Hükümet. Bu açık gerçek ortada dururken, biz bölgeden beklediğimiz desteği alamadık. Buraya sitem etmeye ve sitemlerinizi dinlemeye geldik” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümünün siyasi hayatına mal olsa da onu göze alacağını belirterek, sürecin şeffaf ve yasal bir zeminde yürütülmesi gerektiğini kaydetti.
Kılıçdaroğlu, süreçle ilgili çok yüksek bir beklenti yaratıldığını, eğer bu karşılanmazsa sonunun felaket olacağını ifade ederek, hükümetin tutumunu eleştirdi. Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda Kılıçdaroğlu, toplantıya katılanların sorularını yanıtladı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Hanefi Avcı tahliye oldu

SONRAKİ HABER

Gül, İhsanoğlu ile karşılaşmamak için camiyi değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...