Belediye emekçilerinden \'ücretsiz geçiş\' eylemi
TİS sürecinde olan TÜM BEL SEN üyesi belediye emekçileri ulaşım hakları için, Konak Metrosu’ndan ücretsiz geçiş haklarını kullandılar.
Toplu sözleşme görüşmeleri devam eden görüşmeleri Büyükşehir Belediyesi kamu emekçileri, TİS görüşmelerindeki taleplerinden biri olan ulaşım hakları için eylemdeydiler. Mesai bitimiyle büyükşehir belediyesi önünde toplanan TÜM BEL SEN üyesi belediye emekçileri, ilk olarak taleplerini başkanlık yönetimine talep etmek için belediye binasına girmek istedi ancak yönetimin ‘Belediyeye toplu girişler yasaktır’ kararı doğrultusunda belediyeye alınmadı.
‘3 YILDIR İYİLEŞTİRME YOK’
Belediyenin güvenlik görevlileri ile karşı karşıya gelmek istemeyen belediye emekçileri, yönetimin kararı protesto ederek Konak Metrosu’na doğru yöneldi. Yol boyunca ‘Toplu Sözleşme Hakkımız, Grev Silahımız’ ve ‘Sadak Değil, Toplu Sözleşme’ sloganlarını atıldı. Turnike girişinde belediye emekçilerine özel güvenlikler engel olmak istese de başarı olamadılar. Bütün belediye emekçileri girdikten sonra açıklama yapan TÜM BEL SEN İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, 3 yıldır haklarında herhangi bir iyileştirme almadıklarını belirterek, son taleplerinin belediye tarafından dikkate alınmadığını açıkladı.
BELEDİYEYE GREV UYARISI
Ulaşım hakları için 2 bin imza topladıklarını dile getiren Bozkır “ Hiçbir şekilde kabul etmediler. Son olarak belediye ulaşım karşılığında sosyal denge tazminatımızdan kesinti önerdi. Bu kabul edilemez. Haklarımıza sahip çıkacağız ve ısrarla görmezden gelindiği sürece önümüzdeki hafta üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Bugün bize kapıları tutarak, içeri girmemizi engel olmak isteyenleri biz o kapıları tutacağız ve onları üretim yaptığımız binaya sokmayacağız, görmezden gelen belediye başkanı ve bürokratları belediyeden içeri almayacağız” dedi. Eyleme Genel İş Şube Yöneticileri de destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et