19 Haziran 2014 16:07

Önemli olan birincilik değil insanlık

İzmit'te Gazi Anadolu Lisesini birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi direnişine değindiği için okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder’in ilkokuldan itibaren hep sınıf birincisi olduğu ortaya çıktı.

Önemli olan birincilik değil insanlık
Paylaş

İzmit'te Gazi Anadolu Lisesini birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi direnişine değindiği için okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder’in ilkokuldan itibaren hep sınıf birincisi olduğu ortaya çıktı. Okul birinciliğinin elinden alınmasının önemli olmadığını belirten Işıtan Önder, “Bu insanlık ayıbını yapmasalardı, zaten böyle bir konuşmayı ben de yapmazdım” dedi.

DOKUZ EYLÜL’E GİRMEK İSTİYOR

Önder’in, 12 Haziran perşembe günü gerçekleştirilen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi direnişinde polis saldırısı ile ölen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz’ı da anmasının ardından disipline verilmesi ve birinciliğinin elinden alınmasının yankıları sürüyor.

Pazar günü gireceği üniversite sınavı için de son derece iddialı olduğunu belirten ve Dokuz Eylül Üniversitesi psikoloji bölümüne girmeyi hedeflediğini vurgulayan öğrenci Işıtan Önder, DHA muhabirine yaşadıklarını şöyle anlattı: “Zaten benim o konuşmamı yapmamın sebebi, yine onların yanlışları. Eğer Berkin Elvan’a, Ali İhsan Korkmaz’a diğer gençlerimize zarar vermeselerdi, bu insanlık ayıbını yapmasalardı, zaten böyle bir konuşmayı ben de yapmazdım, kimse de yapmazdı. Böyle bir tepkiyi kimse vermezdi. Konuşmayı yaptıktan sonra okulda baskı yapamadılar. Fakat bazı müdür yardımcıları ‘Siyasi konuşma yaptığımı’ söyleyerek tehdit etti. Ben de siyasi konuşma yapmadığımı belirttim. Hiçbir siyasi örgüt veya örgüt elemanının ismini kullanmadığımı belirttim. Başaramayıp geri çekildiler. Daha sonra ifademi almak istediler.”

‘ÇOK DESTEK GÖRÜYORUM’

Okul birinciliğinin elinden alınmasının ve üniversite sınavlarında alacağı notu etkileyip etkilememesinin önemli olmadığını kaydeden Işıtan Önder, “Çevremden çok destek gördüm. Her zaman yanımda olduklarını söylüyorlar. Tanımadığım insanlardan mesajlar, telefonlar alıyorum, tebrik ediyorlar. Biz bundan çok mutluyuz. Pazar günü sınav. Dokuz Eylül Üniversitesinde psikoloji  bölümünü okumak istiyorum. Bu hedefi koydum. Emin adımlarla yürüdüğümü düşünüyorum. Oraya da girip birincilikle bitireceğim” dedi.
Baba Mustafa Önder ise, hiç beklemedikleri üzücü bir olayla karşılaştıklarını belirterek, “4 yıl birinciliğini yok sayıyorlar. İki konuşma, iki laftan dolayı. Çok üzgünüz. Oğlum hep sınıf birincisiydi. Okulun en aktif öğrencisi. Şaşırmış durumdayım. Şaşkınız” dedi.

CHP’Lİ AKAR’DAN SORU ÖNERGESİ

Bu arada CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya TBMM Genel Kurulu sırasında Öğrenci Işıtan Önder’in okuldaki konuşmasını dinlettiğini, Bakan Avcı’nın da “Bunda bir şey yok ki. Niye ceza verilmiş?​” dediğini ve konuyla ilgileneceğini söylediğini belirtti.

Bakan Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini de belirten CHP’li Akar,     disiplin soruşturmasının ardından istifa eden okul müdürüyle ilgili olarak da, “Okul müdürü vicdanen rahatsızlık duyduğu için mi istifa etmiştir? Yoksa kendisine baskı mı yapılmıştır?​” sorusunun yanıtlanmasını da istediğini kaydetti. (KOCAELİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’daki Madenci Anıtı yenilendi

SONRAKİ HABER

İşten atılan taşeron işçi intihara teşebbüs etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...