12 Haziran 2014 06:00

DİHA muhabirine ‘komplo’ iddiası

Bitlis Tatvan’da aracı bombalanan işveren Cemil Demir, DİHA Muhabiri ve Bitlis News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül tarafından kendisi hakkında yapılan ihalede yolsuzluk haberleri nedeniyle hedefe konulduğunu iddia ederek, gazeteci hakkında şikayette bulundu.

DİHA muhabirine ‘komplo’ iddiası
Paylaş

Bitlis Tatvan’da aracı bombalanan işveren Cemil Demir, DİHA Muhabiri ve Bitlis News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül tarafından kendisi hakkında yapılan ihalede yolsuzluk haberleri nedeniyle hedefe konulduğunu iddia ederek, gazeteci hakkında şikayette bulundu. Gazeteci Sinan Aygül ise ortada herhangi bir delil yokken yaptığı haberden ötürü bir anda hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Komplo ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, 26 Mayıs günü gece yarısından sonra bir araca bombalı saldırı düzenlenmiş, maddi hasar meydana gelmişti. Olaydan sonra saldırıya uğrayan aracın işveren Cemil Demir’e ait olduğu belirlendi. Kamuoyu Cemil Demir ismini ise Bitlis İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkarılan ve şaibeli olduğu için bir defa iptal edildikten sonra tekrar gündeme gelen “Mutki Güvenlik Yolu” ihalesi ile duydu. Ardından Dicle Haber Ajansı ve yerel gazete Bitlis News’te işveren Cemil Demir ve AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler arasında gizli ortaklıklar olduğuna dair belgeler yayımlanmıştı.

GAZETECİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

Cemil Demir suç duyurusunda bulunarak Sinan Aygül’ün yaptığı haberlerden dolayı saldırıya uğradığını iddia etti. Suç duyurusu dilekçesinde hakkında yapılan haberlerden kaynaklı saldırı düzenlendiğini söyledi. DİHA muhabiri Aygül, şüpheli sıfatıyla Tatvan Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şubeye ifade verdi.

‘SAVCILARA SESLENDİK BOMBACILARA DEĞİL’

Konuya ilişkin konuşan Aygül, “Biz mesleki sorumluluğumuz gereği kamuoyunu ilgilendiren konuları haberleştirdik. Kamuyu bilgilendirmek ve yetkili mercilerin haberdar olmaları için haber yaptık. Başka bir amacımız olamaz, aksini düşünmek de abesle iştigal etmek olur. Mevcut durum ancak bu ülkede yaşanır zaten. Dünyanın hiçbir yerinde bir gazeteci belgelere dayanarak yaptığı haberlerden dolayı bu derece komik bir isnatla karşılaşmıyor olsa gerek. Ben haberlerimde halkın yararını gözeterek, kamunun zarara uğratılmasına engel olmak amacıyla savcılara, mülki idari amirlerine seslendim, bombacılara değil. Bu açık bir şekilde ortadadır. Yüzlerce belki binlerce yolsuzluk haberi yapılmıştır bu ülkede ama kimse iki haberden sonra bombalı saldırıya uğramamıştır” dedi.

Yaptığı haberlerden dolayı sık sık hedef gösterildiğini dile getiren Aygül, TMK kapsamında ifade alınmasının da soru işaretleri oluşturduğunu söyledi. Patlama ile ilgili Tatvan Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.  (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Vergi affı paketi genişliyor

SONRAKİ HABER

Hayat TV, İMC neden Mecliste izlenemiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...