24 Haziran 2011 08:19

ÖDP’den tutuklulara dayanışma kartları

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri Ankara’da Metin Lokumcu’nun öldürülmesini protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan üye ve yöneticilerine dayanışma kartları gönderdi.YKM önünden Kızılay Postanesi’ne yürüyen ÖDP üyeleri, ‘Gözaltılar tutuk

ÖDP’den tutuklulara dayanışma kartları
Paylaş

YKM önünden Kızılay Postanesi’ne yürüyen ÖDP üyeleri, ‘Gözaltılar tutuklamalar bizi yıldıramaz’, ‘İmamın ordusu, halkın düşmanı’, ‘Her yer Hopa, her yer direniş’ sloganları attı. Postane önünde konuşan ÖDP Ankara İl Başkanı Cevat Özdemir, Metin Lokumcu’nun öldürülmesini protesto etmek amacıyla AKP Ankara İl binasına siyah çelenk bırakmak istediklerinde polis saldırısına uğradıklarını hatırlattı. Seçimin ardından polisin aralarında ÖDP Parti Meclisi üyesi Ozan Sümer’in de bulunduğu 15 kişiyi tutukladığını belirten Özdemir, Hopa’da 13, Ankara’da toplam 20 kişinin cezaevine atıldığına dikkat çekti. “AKP-Cemaat Koalisyonu’nun 12 Eylül’ünü yaşıyoruz” diyen Özdemir, arkadaşlarının “polisin yön verdiği, özel yetkili mahkemelerin onayladığı danışıklı dövüş” sonucu tutuklandığını vurguladı.

‘KİTAPLAR SUÇ DELİLİ’

Özdemir, Komünist Manifesto, Mahir Çayan’ın Toplu Yazıları, Halit Çelenk’in İdam Gecesi gibi kitaplar ile korku filmleri CD’lerinin arkadaşlarının tutuklanmasında delil sayıldığını ifade etti. Yasal ve meşru olan parti ve derneklerin üyelerinin “terör örgütü adına faaliyette bulunmak”la suçlandığını belirten Özdemir, “hayali bir terör örgütü” yaratılmaya çalışıldığının altını çizdi. Hukuksuz uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesini isteyen Özdemir, arkadaşlarının ve diğer Hopa tutuklularının serbest bırakılmasını talep etti.

ÖDP üyeleri açıklamanın ardından cezaevlerindeki arkadaşlarına yanlarında getirdikleri dayanışma kartlarını postaladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Munzur Dağlarında bir gün...

SONRAKİ HABER

Zirve Yayınevi davasında gizli oturum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa