19 Mayıs 2014 13:57

Yandaşın manşetleri yine tek kalemden çıktı

Soma katliamına ilişkin soruşturma sürecinin başlaması sonrası yandaş medya yine tek kalemden çıkmış manşetler attı.

Yandaşın manşetleri yine tek kalemden çıktı
Paylaş

Soma katliamına ilişkin soruşturma sürecinin başlaması sonrası yandaş medya yine tek kalemden çıkmış manşetler attı.

Hükümet yanlısı gazeteler Soma katliamına ilişkin tek sorumluyu Soma Holding olarak işaret etmeye devam ediyor. Yaptıkları haberlerle hükümeti aklama derdine düşen gazeteler tek sorumlu olarak patronu gösteriyor. Hükümetinse jet hızıyla soruşturma başlattığını yazıyor.

Akşam, Star, Yeni Şafak ve Takvim  hükümeti temize çıkarmak için, “hesap zamanı, hesap günü” manşetleri attı. Şirket yöneticileri gözaltına alındı, tutuklananlar da oldu ancak madenin sahibi Alp Gürkan’a dokunan olmadı. Bu ayrıntıyı bile dikkate değer bulmayan gazeteler Soma’da hiçbir avukatın da gözaltındakileri savunmak istemediğini yazdı.
Bilirkişi raporuna da yer veren gazeteler yöneticilerin de kusurlu olduğunu söyledi.

SABAH GÖRÜNTÜLERİ YOK SAYDI

Başbakanın yumruklama olayının videoları mevcut, Erdoğan’ın “yuh çekersen tokadı yersin” sözleri de video paylaşım sitelerinde yer alıyor. Bazı televizyon kanalları da bu videoları yayınlama cesaretini gösterdi. Ancak bu kadar görüntüye, hatta görgü tanıklarına rağmen Sabah gazetesi ısrarla Erdoğan’ın kimseyi yumruklamadığını söylüyor. Önceki gün yerel bir televizyon kanalında konuşan ve daha evvel Başbakandan yumruk yediğini kabul eden Taner Kurucan, bu kez “Başbakan beni korudu” dedi.  Sabah gazetesi de sanki hiç görüntü yokmuş gibi bu açıklamaları ‘gerçek’ olarak tarif etti. Gazete manşetinde işte “market gerçeği” manşetini kullandı. Kurucan’ın anlattıklarına göre yumruğu atan Başbakan’ın korumalarıymış

Sabah gazetesi Taner Kurucan’ın 3 kez ifade değiştirdiğini söyledi. Sonuncu ifadeyi de doğru kabul etti. 4. bir ifade olup olmayacağını tartışmadı bile. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gür İplik\'te dayanışma büyüyor

SONRAKİ HABER

\'3 yıl içinde ne yaptınız, istifa edecek misiniz?\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...