19 Mayıs 2014 06:00

Dayak Başbakanın fıtratında var!...

Sercan Mustafa Özyurt 13 yaşındayken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hışmına uğramış bir çocuk. Aydın’da arkadaşlarının basketbol maçını beklerken önünden bir grup halinde geçen Başbakana “Allah belanı versin” demiş. Bu sözlerinden sonra kanayan ensesinde Başbakanın tırnak izleri kalmış!

Dayak Başbakanın fıtratında var!...
Paylaş

Özer AKDEMİR
Aydın

Sercan Mustafa Özyurt 13 yaşındayken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hışmına uğramış bir çocuk. Aydın’da arkadaşlarının basketbol maçını beklerken önünden bir grup halinde geçen Başbakana “Allah belanı versin” demiş. Bu sözlerinden sonra kanayan ensesinde Başbakanın tırnak izleri kalmış!

Yüzlerce işçinin katledildiği Soma’da kendisini yuhalayan halkın üzerine onlarca korumasıyla  “Hadi bir de benim yanımda yuh çekin” diye yürüyen Başbakan, sinirini alamayıp girdiği markette biri kadın iki kişiye vurmuştu. Son olaylar gösterdi ki, kendisine tepki gösterenlere fiziksel ve sözel şiddet uygulamak adeta Başbakanın fıtratında var!...
2009 yılında Aydın’da yaşanan olayın kahramanı Sercan Mustafa Özyurt şimdi üniversite de öğrenci. Aradan 5 yıl geçtikten sonra görüştüğümüz Sercan Özyurt, Başbakanla yaşadıklarını ve bu olayın yaşamını nasıl etkilediği ile ilgili sorularımızı yanıtladı;  

YÜZÜNE ‘ALLAH CEZANI VERSİN’ DEDİM

Olayı kısaca bir anlatır mısın? Nasıl oldu? Sen ne dedin ve sonrasında Başbakanın davranışını biraz anlatır mısın?
Tarihi şimdiden unutmuşum ancak yaşadıklarım dün gibi aklımda. Arkadaşımın basketbol maçı vardı kapalı spor salonunda bu yüzden gidecektim ben de. Yaklaşık 1 saat öncesinden orada beklemeye başladım. O sırada sıra sıra polis memurları gördüm. Sordum nedenini Başbakanın geleceğini söylediler. Ardından 5 dakika da geçmeden geldi zaten. Yanında onunla beraber gelen çok küçük bir grupla birlikteydi. Aralarından Başbakana hitaben bağırdım ‘Allah cezanı versin senin’ diye. Tam o anda göz göze geldik. Şaşırdı biraz galiba. ‘Alın onu’ dedi korumalarına. Doğal olarak arkama döndüm bir an sadece kaçmayı düşündüm, ancak sonrasında tekrar döndüm ve polislerin yanına gittim. Onlar da geliyordu zaten bana doğru.

TIRNAKLARI ENSEMİ KANATMIŞ

Başbakan ‘Getirin yanıma’ diye seslendi. Polisler beni korumalara bıraktılar çevremde 3 tane korumayla birlikte Başbakanın ‘başbakanlık’ aracına gittim. 3. basamaktaydı diye hatırlıyorum. Beni de 1. basamağa çıkardılar. Arkamdan hâlâ 3 koruma 2’si kollarımı tutuyordu diğeri de külotumdan çekiyordu. Sonra Başbakan sol elini enseme doğru koydu. ‘Ne dedin’ dedi. ‘Allah cezanızı versin dedim’ dedim. ‘Neden dedin’ dedi. ‘Sevmiyorum sizi’ dedim. Eli hâlâ ensemdeydi ve sıkıyordu. O an fark etmemişim acıyı ancak daha sonra polis arabasında ensemin kanadığını gördüm.

ÜLKEYİ SOYUYORLAR, YETER!

Gözaltında neler yaşadın?

Daha sonra korumalarla birlikte polisler beni polis arabasına koydular. Bir tane koruma bana doğru ‘Ben bunu dün gördüm MHP mitinginde, en öndeydi’ dedi. Ben de ‘Git bak babamın kimliğine ne MHP’si’ dedim. ‘Sus lan’ diye bağırdı, tokat attı. Polisler korumayı uzaklaştırdı. Daha sonra karakola gitmeden önce arabada bir kişiyle konuştum telefonda (bana Aydın Emniyet Müdürü olduğunu söyledi polisler) ‘Oğlum’ dedi ‘Neden yaptın’ dedi. ‘Abi ülkeyi soyuyorlar, yeter’ dedim. ‘Tamam’ dedi kapattı. Sonra hastaneye gittik, Aydın Devlet Hastanesi. Rapor aldılar benim için, ensemdeki yarayı doktora gösterdim ve tırnak izi olduğunu yazdı rapora. Daha sonra hastaneden çıktık evimi sordular. Çok yakındı evim bu yüzden eve götürdüler beni arabadan çıkarmayıp zili çaldılar babamın adını sordular. Teyit edince de cevap vermeden tekrar polis arabasına bindiler sonrasında karakol çocuk şubeye gittik. İlk ifademi orda verdim ne olduysa bir bir anlattım. Polislerden birisi ‘Şimdi Başbakan mı yaptı bunu?​’ dedi. ‘Evet’ dedim ‘Olur mu öyle şey Başbakan yapar mı hiç?​’ dedi güldü. Sonrasında babamı aradılar alması için.

YILLAR SONRA KENDİMİ TOPARLAYABİLDİM

Bu yaşadığın olay seni, yaşamını, eğitimini nasıl etkiledi?
Bu olaydan sonra yaklaşık 1 ay boyunca hiç derslerle ilgilenmedim bile. Gazetelere çıkmıştım okuldaki herkesin dikkatini çekmiştim. AKP karşıtı olanlar beni tebrik ediyorlardı. Ancak AKP’liler sürekli laf sokma çabasındaydılar bu konuyla ilgili. Hiç fiziksel bir saldırı yapmaya cesaret edemediler orası ayrı. Derslerim etkilenmişti ilk sınavlarda belli de oldu zaten. Ailem sürekli yanımda oldu bu süreçte. Eğitimimin etkilendiğini 8. sınıfın sonunda girdiğim SBS sınavı da gösterdi 7. sınıftaki notumdan 50 puan altını almıştım. İzmir Atatürk Lisesine gitme hayalim varken kendi şehrimde ortalama bir liseye gitmek zorunda kaldım. 9. sınıfta da etkileri devam etti. Ancak 11. sınıftan sonra kendimi toparlamayı başardım.

ÖNCEKİ HABER

ABD basınında gündem Soma

SONRAKİ HABER

Grevimizin arkasındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...