28 Nisan 2014 15:10

BDP Milletvekilleri HDP rozetlerini taktı

BDP Milletvekillerinin HDP’ye geçiş yapacağı açıklamalarının ardından bugün yapılan bir törenle vekiller HDP rozetini taktı. Geçişi HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, halkların barış ve özgürlük mücadelesinde yeni bir strateji olarak değerlendirdi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, bu adımın 2011 Milletvekili seçimlerinde Emek , Demokrasi ve Özgürlük Bloğu ile başlattıklarını ve geniş kesimlerin ortak mücadelesinin devam edeceğini söyledi.

BDP Milletvekilleri HDP rozetlerini taktı
Paylaş

BDP Milletvekillerinin HDP’ye geçiş yapacağı açıklamalarının ardından bugün yapılan bir törenle vekiller HDP rozetini taktı. Geçişi HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, halkların barış ve özgürlük mücadelesinde yeni bir strateji olarak değerlendirdi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, bu adımın 2011 Milletvekili seçimlerinde Emek , Demokrasi ve Özgürlük Bloğu ile başlattıklarını ve geniş kesimlerin ortak mücadelesinin devam edeceğini söyledi.

HDP’YE GEÇİŞ İL, İLÇE TEŞKİLATLARINI KAPSAMIYOR

Daha önce BDP Genel Merkezinden HDP ve BDP Milletvekillerinin yaptığı ortak basın toplantısında geçiş duyurulmuştu. Milletvekilleri BDP vekillerinin HDP’ye geçeceğini, ancak BDP’nin yetkili organlarının, teşkilatlarının ve yerel yönetimlerinin bu geçişi kapsamadığı açıklanmıştı. BDP’nin varlığını sürdürmesi sebebiyle Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra siyasi yasaklarından dolayı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk HDP’ye geçmedi. Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık da, Haziran ayından Ağrı’da yeniden yapılacak olan seçimlerde aday olmasından dolayı şimdilik HDP’ye geçiş yapmadı.

TÖRENE GENİŞ KATILIM

Ankara Gür Kent Otel’de yapılan törene çok sayıda vatandaş ve gazetecinin yanı sıra EMEP, BDP, ESP’nin de içinde yer aldığı HDP- HDK bileşenlerinden çok sayıda kurum temsilcisi bir araya geldi. Törene, HDP eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekilleri Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş’ın da bulunduğu çok sayıda vekil katıldı.  

TUNCEL: DEMOKRASİ İÇİN GÜÇLÜ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Törende açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel yaptı. Bu törenle yeni bir dönemece girildiğini ifade eden Tuncel, geçiş sürecinin Türkiye demokrasisine katkı sağlayacağını ve demokrasi için güçlü bir sürecin başladığını söyledi. Kürt Sorunu, inanç özgürlüğü, kadın sorunu gibi tüm alandaki mücadelenin daha da güçleneceğini belirten Tuncel şöyle devam etti: "Daha güçlü bir süreci başlatıyoruz. Bu birliktelik HDP olarak önümüzdeki dönem bize daha büyük sorumluluklar yükleyecek. Birlikteliğimiz Türkiye siyasetine ve demokrasi güçlerine büyük bir katkısı sağlayacak  Evet büyüyoruz ama sorumluluklarımız daha da artıyor. Partimize katılan tüm BDP milletvekillerine hoş geldiniz diyorum"

KÜRKÇÜ: BU BİR YER DEĞİŞTİRME DEĞİL, YENİ BİR STRATEJİ...


HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de, bu geçişin başkaları açısından çok önemli görülmediğini ancak kendileri açısından çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Bu geçiş sürecini önümüzdeki bir yılın sonunda tarihi bir durum olarak görüleceğini söyleyen Kürkçü,
şunları söyledi: "Kürdistan özgürlük mücadelesinin temsilcileri, Kürt mücadelesi yürüten, yoldaşlarımız, ortak hareket ettiğimiz, birlikte kurduğumuz yeni partimize geçiyor. Bu sadece bir yer değiştirme değildir. Yeni bir strateji ile yola çıkıyoruz. Yeni bir siyasete imkan açıldı. Bu sıradan bir hamle değil, stratejik bir hamledir. Gereğini yerine getireceğiz. Bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Sancılı bir süreç oldu ve gökkuşağının altından geçiyoruz. Geleceği aydınlatmak için sadece parlamentoda değil Kürdistan ve Türkiye'de yolculuğumuzu sürdüreceğiz. BDP milletvekillerine yeni evinize hoş geldiniz diyorum."

DEMİRTAŞ: 2011 YILINDA BU SÜRECİ BAŞLATMIŞTIK...

Söz alarak konuşan  BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, geçiş sürecine ilişkin başlangıcı kendilerinin yaptığını söyleyerek , "2011 yılında bunun başlangıcını yapmıştık. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nu oluşturduk. Seçmenlerimize ve halkımıza söz vermiştik ve şimdi bu sözü yerine getiriyoruz. Bütün ezilenlerin ortak sesi olmak zorundayız. Güçlü bir halk iktidarı oluşturmanın zamanı gelmiştir. Bu gücü resmileştiriyoruz." diye konuştu.  

MECLİS'TE HDP TEMSİL EDİLECEK

"AKP-CHP ikilemine, 90 yıllık iktidar savaşına biz son vereceğiz" diyen Demirtaş, bundan sonra mecliste grup toplantılarını da HDP'nin yapacağını söyledi. Demirtaş'ın ardından BDP eski Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk de vekilleri selamladı, Ortak mücadele ile özgürlüklerin ve barışın kazanılabileceğine vurgu yaptılar.  

Konuşmaların ardından sahneye çıkan BDP vekillerine HDP vekilleri tarafından rozetleri takıldı. Geçiş töreniyle birlikte HDP'li olan milletvekilleri grup toplantılarını ve temsiliyetini de HDP adıyla yapacak. (Ankara/EVRENSEL)






 

ÖNCEKİ HABER

Hamzaoğlu’nun yargılanmasına yol açan araştırması yayımlandı

SONRAKİ HABER

Hatip Dicle taburcu edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...